Piramit Haber

Korkut, öğrencileri sevindirdi

Yerel

Erzurum merkez Yakutiye Belediyesi, ilçe sınırlarında bulunan 80 ilkokul ile ortaokulda öğrencilerine okul çantasıyla birlikte kırtasiye malzemesi dağıttı.         Yeni eğitim döneminin başlamasıyla...

Erzurum merkez Yakutiye Belediyesi, ilçe sınırlarında bulunan 80 ilkokul ile ortaokulda öğrencilerine okul çantasıyla birlikte kırtasiye malzemesi dağıttı.

Yeni eğitim döneminin başlamasıyla birlikte yerel yönetimler öğrencilere kırtasiye yardımında bulunmaya başladı. Belediye Başkanı Ali Korkut, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak dar gelirli ailelerin bulunduğu bölgeler dikkate alınarak kırtasiye yardımında bulunduklarını belirtti. Korkut, kırtasiye dağıtımına İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kurtla birlikte gerçekleştirdiklerini söyledi. Başkan Korkut, yönetimlerin eğitime katkısı programı çerçevesinde Yakutiye İlçe sınırları içerisinde bulunan 80 ilk ve ortaokulda 10 bin civarında öğrenciye eğitim malzemesi yardımı yaptıklarını ifade etti.

Ali Korkut, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli alışma yaptıklarını belirterek, yerel yönetimler olarak sosyal projelere katıldıklarını, eğitime her yıl çeşitli destekler verdiklerini ifade etti. Korkut, yaklaşık 10 bin öğrenciye ulaştıracakları okul çantalarının içerisinde 1. sınıflar ile diğer sınıfların ayrı ayrı içeriğe sahip olduğuna dikkat çekerek, “1. sınıf öğrencilerimize verdiğimiz çantalar içerisinde, 5 adet defter, 12 pastel, 12 sulu, 12 kuru boya takımı, 5 kurşun, 1 kırmızı kalem, kalem kutusu, oyun hamuru, matara, beslenme çantası, kalem açacağı, silgi, ve defterler için cilt, bulunuyor. Diğer sınıflarda okuyan Matbet çocuklarımız için hazırladığımız çanta içerisinde ise 12’lik kuru, sulu, pastel boya takımları, basmalı kalem, kırmızı kalem, kalem kutusu, kalem açacağı, silgi, 6 adet büyük boy defter, cilt bulunuyor. Bu çantaların maliyeti 150 lira civarındadır. Hedefimiz çocuklarımızın eğitimlerine bir nebze olsun katkı sağlamak, ailelerinin eğitim masraflarına karınca kararınca destek olmak, onların yüklerini hafifletmektir. Ayrıca her sınıfta öğrencilerimizden başarı sözü alıyorum. Yani katkının bir karşılığı var. Allah onlara zihin açıklığı versin.” şeklinde konuştu.

Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kurt, Belediye Başkanı Ali Korkut’un eğitime desteğinin önemine vurgu yaparken “Eğitime katkı, şehre ve ülkeye katkıdır.” dedi. Kurt, eğitim öğretim dönemi başlamadan Yakutiye Belediyesi ile planlama yaptıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Yakutiye Belediyesi ile planlama yaptık, okullardaki öğrencilerimiz ve velilerimizi bilgilendirdik. Eğitimin kırtasiye ile ilgili ihtiyaçların Yakutiye Belediye Başkanımız Ali Korkut’un hediyesi olacağını söyledik. Bugün de içerisi dolu olan çantalarımızı belediye başkanımız Ali Korkut ile birlikte dağıtıyoruz. Bunlar ülkeye yapılan katkılardır, çünkü çocuklar bizim geleceğimiz. Ailelerin yükünü de gerçekten hafifleten, onlara ciddi destek olan bir uygulamadır. Belediye Başkanımız Ali Korkut’a öğrencilerimiz ve velileri adına teşekkür ediyorum.”
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.