Piramit Haber

Kışlık yufka hazırlıkları başladı

Yerel

Sonbahar mevsiminin kendini hissettirdiği bu günlerde, Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde ev hanımları, kışlık ekmek ihtiyacının karşılanması için yufka yapımına başladı.         İlçede ev hanımları...

Sonbahar mevsiminin kendini hissettirdiği bu günlerde, Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde ev hanımları, kışlık ekmek ihtiyacının karşılanması için yufka yapımına başladı.

İlçede ev hanımları imece usulü birbirlerine yardım ediyor. Sabahın erken saatinde yufka yapmaya başlayan kadınlar, akşam hava kararıncaya kadar yufka ekmeğini pişirmeye devam ediyor. Her yıl sonbahar aylarında düzenli olarak yufka ekmeği Cepbahis yaptıklarını belirten Leyla Sadık, "komşularımızla ve akrabalarımızla birlikte kışın tüketeceğimiz yufka ekmeğimizi yapmaya başladık. İmece usulü, sırayla her gün birimizin ekmeğini yapıyoruz." dedi.

Yufka ekmeklerin, uzun süre bayatlamadan muhafaza edildiğini söyleyen Sadık, "Tandırda sac üzerinde pişirilen ve üst üste yığılan kağıt inceliğindeki yufka ekmekler aylarca bayatlamadan kalıyor. Yenmek istendiğinde ise üzerlerine su serpiştirilip ıslatıldıktan sonra yeniyor. Yufka ekmeği, özellikle de Yozgatımızın yöresel yemeği olan madımağın yanında tercih ediliyor." ifadelerini kullandı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.