Piramit Haber

Kepez Varsak'a belediyeden kurban satış pazarı

Yerel

Kepez Belediyesi, Süleyman Demirel Bulvarı Varsak Trafo Merkezi'nin kuzeyinde, yerleşimin olmadığı 100 dönümlük alanda geçici kurban satış yeri kurdu.        Kepez Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı...

Kepez Belediyesi, Süleyman Demirel Bulvarı Varsak Trafo Merkezi'nin kuzeyinde, yerleşimin olmadığı 100 dönümlük alanda geçici kurban satış yeri kurdu.

Kepez Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, Antalyalıların kurbanlıklarını sağlıklı, kurallara uygun hijyenik ortamlardan alabilmesi ve celeplerin (hayvan ticareti yapan) hayvanlarını sorunsuz, kolay satabilmesi amacıyla altyapı çalışmalarını tamamladı.

Kepez Belediye Encümeni, aldığı kararla ilçede kurulacak olan geçici hayvan pazarı yerini belirledi. Süleyman Demirel Bulvarı Varsak Trafo Merkezi'nin kuzeyinde, yerleşimin olmadığı 100 dönümlük alanda geçici kurban satış yeri oluşturuldu. Pazarda 4 bin 500 büyükbaş için 150 adet, 15 bin küçükbaş hayvan için de 350 adet çadır yer alacak. Özellikle Vevobahis Doğu Anadolu ve İç Anadolu illerinden gelen celepler, küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarıyla birlikte kurban satış alanında yerlerini almaya başladı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, geçici kurban satış yerini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Pazarla ilgili zabıta personelinden bilgi alan Tütüncü, kurban satış yerinin sadece Kepez’e değil, Antalya’ya hizmet vereceğinin altını çizdi. Hayvan pazarının, geçtiğimiz yıllarda şehrin merkezindeki mahallelere kurulduğuna değinen Tütüncü, koku ve çevre kirliliğine neden olduğu için vatandaşların da taleplerini alarak, satış yerini Varsak bölgesinde yerleşimin olmadığı bir alana kurduklarını belirtti.

Belediye'den yapılan açıklamaya göre, haftada üç gün ilaçlama yapılacak, pazardaki hayvanların günlük su ihtiyacı karşılanacak, sabah ve akşam olmak üzere hayvan çadırlarının genel temizliği yapılacak. Ayrıca, zabıta da pazarda 24 saat görevde olacak.


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.