Piramit Haber

Keçiörenliler sağlık için yürüdü

Yerel

Keçiören Belediyesi, 3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla yürüyüş düzenledi. Vatandaşlarla birlikte yürüyen Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, ilçede koşu yolu ve yürüyüş alanlarını artırdıklarını belirterek fiziksel aktivitelerin ve yürüyüşün sağlık üzerindeki etkisine dikkat çekti.

Keçiören'de 3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü kapsamında yürüyüş düzenlendi. Atatürk Botanik Bahçesi'ndeki yürüyüşe Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Bülent Yağmur, belediye meclis üyeleri katıldı. Sabah düzenlenen yürüyüşe Keçiörenliler de büyük ilgi gösterdi. Yürüyüşün ve düzenli fiziksel aktivitenin önemine dikkat çekmek için yürüdüklerini belirten Başkan Ak, Keçiören'de yapılan yürüyüş ve koşu alanlarının vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördüğüne dikkat çekti. Keçiören Belediyesi olarak sağlıklı bir yaşam için farklı aktiviteler düzenlediklerini belirten Başkan Ak, spor ve kültür merkezleri ile yaşam merkezlerinin Keçiörenlilere daha fazla spor yapma imkanı sunduğunu söyledi. Günlük egzersiz ve Goldenbahis yürüyüşün artmasıyla sağlık problemlerinin azaldığını vurgulayan Başkan Ak, "Biz de her yıl 3-4 Ekim tarihlerinde kutlanan Dünya Yürüyüş Günü için vatandaşlarımızla birlikte yürüyüş yaptık. Bu tür aktivitelerle vatandaşlarımızın daha fazla yürümesini ve sağlıklı bir yaşama sahip olmaları için bilinçlenmelerini sağlıyoruz. Gün içerisinde asansöre ve araçlara daha az binmeyi her zaman teşvik etmeliyiz. Günümüzde birçok hastalığın temelinde hareketsiz bir yaşam var. Bu konuda bir farkındalık oluşturmak için farklı etkinlikleri düzenlemeye devam edeceğiz." dedi.

Etkinlik kapsamında Atatürk Botanik Bahçesi'nde yürüyen vatandaşlara Keçiören Belediyesi tarafından taze sıkılmış portakal suyu ve su ikram edildi. Yürüyüşün sonunda Başkan Ak ve beraberindekiler birlikte günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.