Piramit Haber

Jandarmadan pancar taşıyıcılarına uyarı

Yerel

Kahramanmaraş'ta Elbistan İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı jandarma trafik timleri, pancar sezonunda pancar taşıyan römorkların sebep olduğu trafik kazalarını önlemek için bilgilendirme çalışmalarına başladı. Hazırlanan afişlerle...

Kahramanmaraş'ta Elbistan İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı jandarma trafik timleri, pancar sezonunda pancar taşıyan römorkların sebep olduğu trafik kazalarını önlemek için bilgilendirme çalışmalarına başladı. Hazırlanan afişlerle şeker pancarı taşıyıcıları ve şoförler uyarıldı.

Elbistan’da şeker pancarı kampanyasının başlaması ile birlikte olası trafik kazalarının ve bu kazalara bağlı olarak meydana gelebilecek can ve mal kaybını önlemek için çaba gösteren Elbistan İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı jandarma trafik timleri, vatandaşların uyarılması amacıyla bilgilendirme afişleri hazırladı. Afişler vasıtasıyla hem araç sahibi vatandaşlar hem de pancar taşıyan çiftçiler uyarıldı. İlçe Jandarma Garnizon Komutanlığı tarafından hazırlanan afişlerde, ‘trafik kazası kaderiniz olmasın’ mesajı verildi.

Pancar taşıyan araçlardan yola dökülen pancarların kazalara davetiye çıkarttığını ifade eden yetkililer, tarım araçlarının kullanıldığı yollarda araç kullananları da uyarmayı ihmal etmedi. Hazırlanan broşürde, şu uyarılara yer verildi: “Traktörlerin kuyruk Betticket ışıklarını çalışır halde bulundurmayınız. Römork arkasına standartları kanunla belirlenmiş reflektörler takmalıyız. Traktör üzerine flaşörlü yanık sönen ve sarı ışıklı, dönerli uyarı lambasını karayoluna çıktığımızda sürekli çalışır halde bulundurmalıyız. Traktörümüze bir adet römork takmalı ve ilave kasa kullanmamalıyız. Römork ile gidecek yükü, yola dökülmeyecek şekilde branda ile kapatarak gideceği yere götürmeliyiz. Traktörlerin römork yada yarı römorklarına oturmaları şartıyla taşıma sınırının her tonu için en çok üç kişi bindirilebileceği ve yük üzerinde insan taşınamayacağını unutmamalıyız. Hız kurallarına uymalıyız.”

Denetimler yapan jandarma ekipleri, denetimlerde çeşitli bilgilendirmelerde bulunuyor ve traktör üzerinde bulundurulması kanunen zorunlu olan döner ışığın yaklaşık 50 santimetre yükseklikte olup olmadığını kontrol ediyor. Bu kontrolle dolu olan römorklardan yükselti ile ışığın arkadan görülmesini amaçlanıyor. Römorkların arkasında bulunması gereken reflektörlerin önemini vurgulayan yetkililer, gece ulaşımda fark edilmek adına büyük önem arz eden bu trafik şartının üzerinde ısrarla duruyor.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.