Piramit Haber

İkizler, karate turnuvasından şampiyon olarak döndü

Yerel

Rusya'nın Moskova kentinde düzenlenen küçükler Avrupa Shotokan Karate Turnuvası'nda Hendek Belediyesi Karate Takımı sporcuları, Buse ve Sude Nemli şampiyon oldu. 11 ülkeden yaklaşık 450 sporcunun katıldığı Küçükler Avrupa Shotokan Karate...

Rusya'nın Moskova kentinde düzenlenen küçükler Avrupa Shotokan Karate Turnuvası'nda Hendek Belediyesi Karate Takımı sporcuları, Buse ve Sude Nemli şampiyon oldu.
11 ülkeden yaklaşık 450 sporcunun katıldığı Küçükler Avrupa Shotokan Karate Turnuvası'nda Buse Nemli birinci maçta Azeri, ikinci maçta Alman, üçüncü maçta da Bosnalı rakibini yenerek adını finale yazdırdı. Rus rakibini finalde yenen Buse şampiyon oldu.
Sude Nemli ise birinci maçta Hırvat, ikinci maçta Ukrayna, üçüncü maçta da Rus rakibini yenerek finale çıktı. Finalde Sırp rakibini yenen Sude şampiyon olarak kardeşiyle birlikte başarıya imza attı.
Antrenör Nurkan Kayacık yaptığı açıklamada ikiz kardeşlerin şampiyon olmaları kendilerini mutlu ettiğini söyledi. İlçede yetişen sporcuları Avrupa ve Dünya şampiyonalarında söz sahibi olduğunu dile getiren Kayacık, ''Çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz. Bizlerden desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımıza ve ailelerimize teşekkür ediyorum'' dedi.
Hendek Belediye Başkanı Ali İnci de ikiz kardeşleri başarılarından dolayı tebrik etti.
İnci sporcularla gurur duyduklarını belirterek, ''Avrupa ve Dünya Şampiyonları çıkaran Hendek, daha büyük başarılara imza atacaktır. Sporcularımız ilçemizi en güzel şekilde temsil ederek, bayrağımızı Dumanbet dalgalandırıp İstiklal Marşımızı okuttular. Kendilerini tebrik ediyor, başarılar diliyorum'' şeklinde konuştu.

Muhabir: Çağrı Turgut
Yayıncı: Murat Paksoy
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.