Piramit Haber

Hayırsever işadamından Bilal Şahin Külliyesi içerisine erkek Kur'an kursu

Yerel

Yozgatlı hayırsever işadamı Bilal Şahin tarafından ilde yaptırılan Bilal Şahin Külliyesi içerisindeki bir alana yine kendisi tarafından erkek Kur’an kursu yaptırılıyor. Kursun inşaatının temeli atıldı. Hayırsever İşadamı Bilal Şahin,...

Yozgatlı hayırsever işadamı Bilal Şahin tarafından ilde yaptırılan Bilal Şahin Külliyesi içerisindeki bir alana yine kendisi tarafından erkek Kur’an kursu yaptırılıyor. Kursun inşaatının temeli atıldı.

Hayırsever İşadamı Bilal Şahin, inşaattaki incelemesinin ardından yaptığı açıklamada insanlar için en önemli değerin İslam dinini en iyi şekilde öğrenmeleri olduğunu söyledi. Şahin, "Bizler millet olarak dinine, diyanetine ve maneviyatına düşkün insanlarız. Bu bakımdan gelecek nesillerimizin de dinimizi en iyi şekilde öğrenmesi gerekmektedir. Bu da bu tür kurumların var olması ile mümkündür.” dedi.

Bilal Şahin Kaçak Bahis Külliyesi'nin bütün eksiklerini tamamladıklarını, yine buraya yapılacak erkek Kur’an kursunun Yozgat’a ve ülkeye çok faydalı olacağını ifade eden Şahin, "Külliyemiz her türlü ihtiyaca cevap verecek duruma geldi. Bütün eksikliklerini tamamladık. Burada kadın Kur’an kursumuz var. Fakat erkek Kur’an kursumuz yoktu. Burada bulunan camimizin hizmetlerinin devam etmesi için yanında bir erkek Kur’an kursuna ihtiyacımız vardı. Öğrencilerimiz hafızlık ve Arapça dersi alacak. Bu sayede kursu tamamlayan çocuklarımız hem imam hatip lisesine hem de Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde okuyabilecek." diye konuştu.

Kur’an kursu binasının en geç bir ay içerisinde tamamlanacağını söyleyen Şahin, 240 metrekare alana sahip olan kursun Yozgat'a hayırlı uğurlu olması dileğinde bulundu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.