Piramit Haber

Geleceğin binicileri yetişiyor

Yerel

Adana Atlıspor Kulübü’nün, binicilik sporuna genç yetenekler kazandırmak amacıyla açtığı Pony Okulu’nda eğitim bu hafta sonu başlıyor. Eğitim ve eğlencenin bir arada yaşanacağı kursa katılanlar AASK-PC sertifikası almaya hak kazanacaklar.Kulüp...

Adana Atlıspor Kulübü’nün, binicilik sporuna genç yetenekler kazandırmak amacıyla açtığı Pony Okulu’nda eğitim bu hafta sonu başlıyor. Eğitim ve eğlencenin bir arada yaşanacağı kursa katılanlar AASK-PC sertifikası almaya hak kazanacaklar.

Kulüp Başkanı Bülent Büyükiz, konuya ilişkin açıklamasında, 5-12 yaş grubunu kapsayan Pony Okulu’nda, geleceğin binicilerini yetiştirmeyi amaçladıklarını bildirdi.

Büyükiz, 3 ay boyunca devam eden öğrencilere, gruplarına göre AASK-PC sertifikası almaya hak kazanacaklarını ifade etti.

Okulda, öğrencilerin yaşlarına göre gruplandırılacaklarını Betsmove ifade eden Büyükiz, kurslara katılan çocukların pantolon ve kapalı ayakkabı giymelerinin yeterli olacağını, diğer malzemeler kulüp tarafından temin edileceğini kaydetti.

Amaçlarının, biniciliğe genç yetenekler kazandırmak olduğunu belirten Büyükiz, bunun da en iyi yolunun pony atları ile yapılan eğitimden geçtiğini vurgulayarak, ‘’Deneyimli eğitmenlerle verilen kurslarda çocuklarımız, eğlence ile birlikte binicilik sporunda deneyim, kondisyon artışı, fiziksel dayanıklılık, hızlı ve pratik karar alma, sorumluluk duygusu, dostluk, eğlenceli yarışmalar ile rekabet duygusu, doğa ve hayvan sevgisi kazanmaktadırlar.’’
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.