Piramit Haber

GAMEK’in ücretsiz kursuna 2 bin öğrenci başvurdu

Yerel

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları(GAMEK) tarafindan ücretsiz olarak düzenlenen eğitime destek kursuna ilgi yoğun oldu. Hafta sonu eğitimlerine yaklaşık 2 bin lise son sınıf öğrencisi başvurdu.        Yoğun...

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları(GAMEK) tarafindan ücretsiz olarak düzenlenen eğitime destek kursuna ilgi yoğun oldu. Hafta sonu eğitimlerine yaklaşık 2 bin lise son sınıf öğrencisi başvurdu.

Yoğun ilgi sebebiyle dört seansta gerçekleşen seviye tespit sınavına katılan öğrencilerden başarılı olanlar Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin sunmuş olduğu ücretsiz eğitime destek kursu için kayıt hakkı kazanacak. Kayıtlara olan ilginin geçen yıla oranla daha fazla olduğunu dile getiren GAMEK Eğitime Destek Kursu Müdürü Mehmet Behiş, “Maddi durumu yetersiz ama başarılı öğrencilere eğitimde fırsat eşitliği sunmak amacıyla Gaziantep Büyükşehir Betebet Belediyesi tarafından 2006 yılında faaliyete geçen GAMEK Eğitime Destek Kursu’muzda her yıl 2 bin üniversite adayına üniversite sınavlarına hazırlık kursu vermekteyiz.” dedi. Behiş, kursa hafta sonu ve hafta içi olmak üzere toplam 4 bin civarında başvuru olduğunu ifade ederek, "Bunların 2 bini hafta sonu kursumuza başvuran lise son sınıf öğrencileri. Başvuruların çok fazla olmasından dolayı hafta sonu eğitimi için gelen adaylara seviye tespit sınavı düzenledik." diye konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.