Piramit Haber

Erzincan'da otobüs seferleri öğrencileri sevindirdi

Yerel

Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu Yanlızbağ Yerleşkesi hattında çalışan otobüs seferlerinde öğrencilere eşlik etti. Erzincan Üniversitesi yeni Yalnızbağ Yerleşkesi’nde...

Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu Yanlızbağ Yerleşkesi hattında çalışan otobüs seferlerinde öğrencilere eşlik etti.

Erzincan Üniversitesi yeni Yalnızbağ Yerleşkesi’nde eğitimin başlamasının ardından Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır ile Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, öğrencilere ulaşım hizmeti vermek üzere tahsis edilen kent merkezi-kampüs hattı öğrenci otobüsünde, basın mensupları ve öğrencilerle kampüse yolculuk yaptı.
Kredi Yurtlar Kurumu önünde, sabah 08.00’de bir araya gelen Başkan Çakır ve Rektör Prof. Dr. Çapoğlu, kampüse otobüs yolculuğu öncesi, ulaşım görevlileriyle bir süre sohbet etti, ardından öğrencilerle kampüse hareket eden otobüslerden birine bindiler. Yolculuk sırasında Başkan Yükle Çakır ve Rektör Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, öğrencilerin heyecanlarını paylaşırken, çeşitli konulardaki sorularını da cevapladı.

Yolculuk sırasında üniversite ve belediye olarak öğrencilere sunulan hizmetler ile üniversite ve kentte yaşanan değişimler anlatılırken, bu süreçte yaşanan ve yaşanabilecek sorunların da kısa sürede el birliğiyle üstesinden gelineceği mesajı verildi. Yeni Yanlızbağ Yerleşkesi'nde yol asfaltlama çalışması tamamlanan fakültelerden Fen-Edebiyat Fakültesi binası önüne kadar yapılan yolculuğun ardından Belediye Başkanı Çakır, Rektör Prof. Dr. Çapoğlu ve beraberindekiler, Fen-Edebiyat Fakültesi binasını gezerek, yetkililerden bilgi aldılar. Fakültenin kantininde öğrencilerle bir araya gelerek çay içen protokol mensupları sohbet etti.

Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Bahis Siteleri Çapoğlu, yoğun bir çalışma ve özverili gayretler sonucu kampüsün hazır hale getirildiğini, 2012-2013 eğitim-öğretim yılının üniversite için büyük bir heyecan yılı olduğunu söyledi. Yeni yerleşkede derslerin başladığını ifade eden Rektör Çapoğlu, “2012-2013 öğretim yılını ilk defa bu kampüste açıyoruz. İlkleri burada yaşıyoruz. Büyük bir heyecanla öğrencilerimizle üniversitemize geldik, yeni binalarımızda derslerimize başladık. Büyük bir çaba ve yoğun bir çalışma temposuyla kampüsümüz hazır hale geldi. Ayrıca öğrencilerimizin şehirden kampüse, kampüsten şehre ulaşımını da belediyemiz ve ilgili firmanın katkılarıyla başarıyla gerçekleşti.” dedi.

Belediye Başkanı Yüksel Çakır, üniversitenin Yalnızbağ Kampüsü’nün hedeflenen tarihte başarıyla hizmete girmesinin gururunu yaşadıklarını ifade etti. Kampüsün hizmete girmesinin Erzincan’ın üniversite şehri olması yolunda dev bir adım olduğuna dikkat çeken Başkan Çakır, “Erzincan’ın üniversite kenti olduğundan söz edebilmek için, üniversite kurulmadan önceki ve kurulduktan sonraki bakış açılarımızda fark olmalıdır. Bu anlamda, Erzincan’da toplu taşıma sistemi, Erzincan Üniversitesi’nin, şehrimize, üniversite kenti olma olgusunu getirmesine kendisini adapte etmiştir. Kent merkezinde başarıyla yürüttükleri hizmeti aynı şekilde ekstra bir ücret almadan daha fazla ve kaliteli vermek suretiyle hayata geçirmiştir. Bu, üniversitenin kent içi ulaşım kooperatifine Erzincan Belediyesi’nin sağlamış olduğu bir katkıdır.” ifadelerini kullandı. Çakır, öğrencilerle kampüse otobüs ile yolculuğunun güzel bir anı olduğunu, son derece yararlı geçtiğini belirtirken, öğrencilere daha iyi hizmet verebilmek ve Erzincan’ı bir üniversite şehri yapabilmek için ilgili kurumlarca el birliği içinde çalışacaklarını sözlerine ekledi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.