Piramit Haber

ERGİAD, iş dünyasına 60 yeni girişimci kazandırdı

Yerel

Erzurum Girişimci İşadamları Derneği (ERGİAD)’nin düzenlediği 2012 yılı uygulamalı girişimcilik eğitimlerinde başarılı olan kursiyerlere sertifika verildi. ERGİAD, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi...

Erzurum Girişimci İşadamları Derneği (ERGİAD)’nin düzenlediği 2012 yılı uygulamalı girişimcilik eğitimlerinde başarılı olan kursiyerlere sertifika verildi.

ERGİAD, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Destek Programları Yönetmeliği kapsamında girişimcilik eğitim faaliyetleri gerçekleştiriyor. 2012 yılı programında ERGİAD’ın düzenlediği iki ayrı girişimcilik programına çok sayıda kursiyer katıldı. Programları başarıyla tamamlayan genç girişimci adayları için sertifika töreni düzenlendi.

ERGİAD Konferans Salonu’nda düzenlenen sertifika töreninde konuşan KOSGEB İl Müdürü Ayhan Çarlıoğlu, “Erzurum’da ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünde temel faktör olan girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak için girişimci adayların kendi fikirleri doğrultusunda iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmaları hedeflenmektedir.” dedi. Çarlıoğlu, eğitim sonrası iş planlarını hazırlayan girişimcilerin KOSGEB’den Cratosslot de yeni girişimci desteği alarak 30 bin lira geri ödemesiz, 70 bin lira geri ödemeli faizsiz kredi desteği ile işlerini kurmalarının hedeflendiğini kaydetti. Kursiyerlere tavsiyelerde bulunan Çarlıoğlu, 2012 bütçesinde oluşan sıkıntıdan dolayı yeni projelerin 2013’te sunulmasının daha avantajlı olacağına vurgu yaptı.

ERGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir ise dernek olarak şehrin sosyo-ekonomik hayatına canlılık kazandırmak amacıyla çeşitli meslek edindirme kursları düzenlediklerini anlattı. Özdemir, kursların, semeresini verdiğine işaret ederek, “Bugün burada kursiyer olan arkadaşlarımız yarın karşımıza yatırımcı iş adamı olarak çıkacak.” diye konuştu.

Kursiyerler adına konuşan Metehan Eyüpoğlu ise aldıkları eğitim sonucunda öz güvenlerinin arttığını ve iş hayatına emin adımlarla giriş yapacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Törene, Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Proje Yönetim Birimi Başkanı Fatih Yılmaz da katıldı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.