Piramit Haber

Engelliler hem kurs görecek hem harçlık alacak

Yerel

Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından İş-Kur ortaklığı ile bilgisayar kursu açıldı. 20 kursiyer, hem bilgisayar öğrenecek hem de günlük 20 TL harçlık alacak.         Memur olarak...

Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından İş-Kur ortaklığı ile bilgisayar kursu açıldı. 20 kursiyer, hem bilgisayar öğrenecek hem de günlük 20 TL harçlık alacak.

Memur olarak atanmayı beklerken sertifika eksiği bulunan ve bu gerekçeyle atanamayan birçok engelli atanamadı ya da işe giremedi. Bu eksikliği gidermek isteyen Elbistan Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, dernek bünyesinde bilgisayar kursu açtı. İş-Kur ortaklığı ile açılan bilgisayar kursunda engelli kursiyerlere 3 ay boyunca 2 öğretmen kurs verecek. Kursa katılanlara temel bilgisayar dersleri, Gobahis bilgisayar operatörlüğü, Windows gibi dersler verilecek.

Kurs, Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Götürler'in de katılımıyla açıldı. Törende konuşan Elbistan Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gökhan Kılıç, “Bazı arkadaşlarımız sertifika yetersizliği dolayısıyla işe giremedi ya da atanacakken atanamadı. Biz de dernek olarak MEB destekli İş-Kur ortaklı bir kurs açtık. Buradan mezun olanlara sertifikaları verilecek. Kursa geleceklere ayrıca günlük 20 TL’de harçlık verilecek. Bu tür kurslar sayesinde daha vasıflı elemanlar yetişecek.” dedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.