Piramit Haber

Engelliler de camilerin manevi atmosferinden istifade edecek

Yerel

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla 'Camiler ve Engelliler' konulu konferans verildi. Sarıkamış Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi...

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla 'Camiler ve Engelliler' konulu konferans verildi.
Sarıkamış Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Emin Seyhan tarafından verilen konferansta engellilerin de camilerin manevi atmosferinden yararlanması için yapılacak çalışmalar ele alındı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Yeni Camii imam hatibi Cihan Şehri’nin, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansın açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Hamdi Uzunharman yaptı.
Sarıkamış Müftüsü Hamdi Uzunharman, “Bu yıl 'Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet' teması ile engellileri cami ile buluşturmayı planlıyoruz. İslam’a ve Kur’an’a göre özürlülük yoktur. Biz müftülük olarak hem bünyemizi hem de camileri engelli kardeşlerimize hazır hale getireceğiz, gerekli çalışmaları yapacağız. Hafta boyunca tüm Türkiye’de konu ile ilgili pek çok etkinlik gerçekleştirecek olan Diyanet İşleri Başkanlığı, ‘Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet’ sloganıyla engellilerin sorunlarına dikkat çekerken, diğer taraftan da engelli-engelsiz, kadın-erkek, genç-yaşlı hiçbir kimsenin camilerin manevi atmosferinden mahrum kalmamasını amaçlıyor. Engelli vatandaşların yardıma ihtiyaç duymadan cemaate katılmalarını sağlamak için de çeşitli çalışmalar yürüten Diyanet İşleri Başkanlığı, her ilde en az bir caminin gerekli düzenlemelerin yapılarak engelli vatandaşların kullanımına uygun hale getirilmesini sağlayacak. Ayrıca, yürüme engelli vatandaşların Showbahis camiye ulaşmalarını kolaylaştırmak amacıyla İl Müftülükleriyle ortaklaşa çalışma yapılarak, akülü araba temin edilecek.” dedi.

KAÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Emin Seyhan, ‘Camiler ve Engelliler’ konulu bir konferans verdi. Hikmet ve imtihanın bir gereği olarak dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye'de de engellilerin bulunduğunu belirten Seyhan, şunları dile getirdi: “Engelli olmak kınanacak bir hal değildir. Ne engelli ne de engelli ailesi bir takım gerekçelerle kınanabilir. Zira herkes her an engelli olmaya adaydır. Şurası bir gerçek ki, doğuştan veya sonradan ortaya çıkan engellilik durumu çalışmaya, üretmeye, başarılı işler yapmaya ve nihai hedefe ulaşmaya asla ama asla mani değildir. Engelli olduğu halde azimle, inançla kararlılıkla çabalayan ve tarihe adını altın harflerle yazdıran nice abide şahsiyetler vardır. Yeter ki bu insanların önüne engeller konulmasın. Yeter ki gönüller engelli olmasın. Yeter ki gönüller engel tanımasın. Unutmayalım ki, herkes bir şekilde imtihan olmaktadır. Bu süreç sabır ve metanetle değerlendirilirse bunun ahrette ki mükafatı da çok büyük olacaktır.”

Konferansa Belediye Başkanı İlhan Özbilen, İlçe Müftüsü Hamdi Uzunharman, KAÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Emin Seyhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dağdelen ve Şube Müdürü Yener Kamiloğlu, din görevlileri ve aileleri katıldı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.