Piramit Haber

Engelliler Acarlar Longozu’nu gezdi

Yerel

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk defa düzenlenen engellilere yönelik doğa yürüyüşü, Acarlar Longozu Gezi Parkuru’nda yapıldı.         Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut...

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk defa düzenlenen engellilere yönelik doğa yürüyüşü, Acarlar Longozu Gezi Parkuru’nda yapıldı.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi olarak engellilere yönelik birçok etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi. Yüce, “Bundan önce dalma ve yüzme eğitimi gibi etkinlikleri engellilerimize yönelik olarak gerçekleştirmiştik. Şimdi de münasebetiyle engellilerimize yönelik bir yürüyüş gerçekleştirdik. Bu yürüyüşü 2 kilometre uzunluğunda kolay bir parkur olması nedeniyle Acarlar Longozu Gezi Parkuru’nda yaptık. Yürüyüşe 100 engelli vatandaşımız katıldı. Yürüyüş sonrası engelli vatandaşlarımız ve geziye katılan aileleriyle birlikte yemek yedik.” dedi.

Yüce, engelli vatandaşlara yönelik yürüyüş etkinliklerinin gelen talep doğrultusunda devam edebileceğini sözlerine ekledi.

Yürüyüşe katılan engellilerden Tuğçe Bozyurt, etkinlik için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Bundan Elexbet önce Büyükşehir Belediyesi'nin dalma ve yüzme etkinliklerine katıldıklarını belirten Bozyurt, "Bize dalma ve yüzme eğitimi verdiler. Piknikler yaptık. Bu etkinlikler sayesinde farklı yerler görme şansı buluyoruz. Evlerden çıkamayan insanlar olarak Büyükşehir Belediyesi sayesinde evlerimizden çıkıyor, sosyal imkânlardan yararlanıyoruz. Bu etkinlikler sayesinde benim sağlık durumum her geçen gün daha iyiye gidiyor.” diye konuştu.

Etkinlikten ötürü farklı hayvanlar görme şansı yakaladığını kaydeden engelli Zeynep Oruç ve Öznur Yaz ise “Büyükşehir Belediyesi sayesinde çok güzel bir doğaya geldik. Çok güzel bir organizasyon oluyor. İmkânı olan herkesin bu yürüyüşlere katılmasını tavsiye ediyoruz." dedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.