Piramit Haber

Elbistan'da kesinti isyanı

Yerel

Elbistan'da 4 gün boyunca 12 saat elektrikler kesilecek. Sabah 07.00'dan 19.00'a kadar 4 gün sürecek kesinti Elbistanlı esnafları ve sanayicileri isyan ettirdi. Pazar günü başlayacak kesintiler sabah saat 07.00’de başlayıp akşam 19.00’a...

Elbistan'da 4 gün boyunca 12 saat elektrikler kesilecek. Sabah 07.00'dan 19.00'a kadar 4 gün sürecek kesinti Elbistanlı esnafları ve sanayicileri isyan ettirdi. Pazar günü başlayacak kesintiler sabah saat 07.00’de başlayıp akşam 19.00’a kadar devam edecek. Esnafı şimdiden endişe sardı. Esnaf odaları bunun kabul edilemez olduğunu ve hukuk savaşını başlatacaklarını kaydetti.

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde yapılacak elektrik kesintisinin sebebi, Enerjisa tarafından yapılan Kandil Barajı’ndan ana enerji hattına 154 bin volt’luk iletim hattı kurulması olarak açıklandı. Enerji kesintisi yapılacak merkezler Elbistan şehir merkezi, Doğan, Izgın, Demircilik ve Söğütlü Kasabaları, Ağlıca, Alembey, Balıkçıl, Yapraklı, Güvercinlik, Karahüyük, Aksakal, Aktepe, Armutalan, Atmalı Kaşanlı, Beştepe, Çıtlık, Çiçek, Topallı, Derviş Çimli, Gözecik, Gücük, Günaltı, Gündere, Hasan Ali, İkizpınar, Kangal, Kantarma, Karahasanuşağı, Kavaktepe, Köseyahya, Özcanlı, Sevdilli, Şerefli, Tapkıran, Tapkırankale, Toprakhisar, Türkveren, Yalak, Yalıntaş, Yapılı Pınar ile Yoğunsöğüt köyleri ve bu köylere bağlı mezralar olarak duyuruldu.

SANAYİCİLER VE VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Elbistanlılar uzun süreli kesintilerden dolayı tepki gösteriyor. Sanayi sitesi sakinleri şimdiye kadar defalarca kesintinin yaşandığı Elbistan’da bu kesintilere katlandıklarını, ancak uzun süreli kesintilerden dolayı ciddi sorun yaşayacaklarını kaydederek yetkililerden alternatif çözümler üretmelerini Betmatik istedi.

Elbistan Ticaret Odası (ETSO) Başkanı Mustafa Paksoy, 4 gün kesintisiz elektrik kesintisi yaşanması durumunda durum tespiti yapacaklarını ve savcıları göreve davet edeceklerini belirtti. Paksoy, “Böyle bir durum Türkiye’nin neresinde yaşanmış? Eğer kesintisiz 4 gün kesinti olacaksa biz ilk kesinti gününde zarar ziyan tespiti yaptırıp ilgili şirkete dava açacağız. Ayrıca yetkili savcıları da göreve davet edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Esnaf ise “4 gün aralıksız kesinti demek, işyerlerinin kapatılması demek. 4 gün boyunca zarar edilmesi demek. İşçilere izin vermek ve cepten yemek demek. İşlerin zamanında yetişmemesi demek. Birileri para kazanacak diye yüz binlerce insanın zarar etmesi kabul edilemez. Bu soruna çok önceden bir çözüm bulunmalıydı.” dediler.

Kendilerine de tepkilerin ulaştığını ifade eden Elbistan Sanayici ve İş Adamları Derneği (ELSİAD) Başkanı Emin Polat ise 'Hangi çağdayız?' sorusunu yöneltti. Polat, “Yetkililerden kararı yeniden gözden geçirmelerini bekliyoruz. Böyle uzun süreli bir kesinti yapılırken sadece kendi menfaatlerini değil, Elbistan’da binlerce esnafı da düşünerek yapmalıydılar. Zaten esnaflar zor durumda. Bir de 4 gün boyunca boş duracaklar. İş yapamayacaklar. İnanın Elbistan ekonomisi bunu kaldıramaz. Kesintiler kademeli yapılabilir.” açıklamasında bulundu. Polat, yaşanacak milyonlarca TL’lik zararı kimin karşılayacağını da sordu. Başkan Polat, “Bu bölge enerji bölgesi, 2 tane santralimiz var. Buraya alternatif beslenme kaynakları hazırlanmalıydı. Kandil Barajı gibi uzun vadeli bir yatırımda bu detaylar düşünülmeliydi.” ifadesini kullandı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.