Piramit Haber

Çocuklara hayvan sevgisi aşılanıyor

Yerel

Bursa Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Müdürlüğü, Türkiye´de sayıları hızla azalan ve nesli tükenme noktasında bulunan hayvan türlerinin tanıtılması, korunması ve sevilmesi amacıyla çocuklara yönelik bir haftalık sunum programı...

Bursa Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Müdürlüğü, Türkiye´de sayıları hızla azalan ve nesli tükenme noktasında bulunan hayvan türlerinin tanıtılması, korunması ve sevilmesi amacıyla çocuklara yönelik bir haftalık sunum programı başlattı.

Dünya Hayvan Hakları Günü nedeniyle düzenlenen programa, özel bir okulda öğrenim gören 190 ilkokul öğrencisi katıldı. Veteriner Hekim Nalan Ertaş´ın gerçekleştirdiği sunum renkli görüntülere sahne oldu. Türkiye topraklarında yıllar önce yaşayan ve şu anda yok olan aslan, yaban eşeği, çita, leopar, fil ve kaplan hakkında bilgilerin verildiği sunumda, yine 10 yıl önce Anadolu topraklarında yaşayan ve nesli tükenen Mariobet Yakalı Toy kuşu anlatıldı. Sayıları gittikçe azalan ve nesilleri tükenme noktasında bulunan hayvan türlerinin de tanıtıldığı sunumda, çocuklara, hayvanların korunması anlamında neler yapmaları, ne tür davranışlar sergilemeleri gerektiği hatırlatıldı.

Sunumun ardından çocuklara, soyu tükenmek üzere olan hayvanlarla ilgili bilgiler ihtiva eden tanıtıcı kartlar ile bu hayvanlara ait maskeler dağıtıldı. Sunumun ardından çocuklar, hayvanat bahçesinde bulunan hayvanları gezerek, onları besledi. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü nedeniyle düzenlenen sunumların, günde 4 okul olmak üzere 1 hafta boyunca süreceğini bildirdi.


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.