Piramit Haber

Cizre Müftüsü Camiler Haftası'nı kutladı

Yerel

Şırnak’ın Cizre ilçe Müftü Vekili Muharrem İslamoğlu, Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Cizre ilçe Müftü Vekili Muharrem İslamoğlu mesajında, “Camiler yer yüzünde Kabe’nin vekili ve Allah’ın...

Şırnak’ın Cizre ilçe Müftü Vekili Muharrem İslamoğlu, Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Cizre ilçe Müftü Vekili Muharrem İslamoğlu mesajında, “Camiler yer yüzünde Kabe’nin vekili ve Allah’ın evleridir. Cenabı Hak Kur’an-ı Kerim de ‘Allah’ın mescitlerini ancak Allah’a ve ahiret gününe imar ederler’ şeklinde buyuruyor. Yine başka bir ayeti kerime de ‘Allah’ın mescitlerini yıkanlardan Princessbet ve harap olmasına vesile olanlardan daha zalim kim olabilir’ diye buyurmaktadır. Camiler Müslümanların birliğinin ve beraberliğinin sağlandığı mekanlardır. Bir Müslüman günde 5 vakit namaza devam ederek hem namazını bu mukaddes mekanlarda kılmakta hem de mümin kardeşiyle olan irtibatını sıkı bir şekilde bağlamaktadır. Peygamber Efendimiz(s.a.s) ‘Alimler Peygamberlerin varisleridir’ şeklinde buyurmaktadır. Ne mutlu biz din görevlilerine ki 5 vakit namazı müminlere kıldırmaktayız. Yine Efendimiz(s.a.s) ‘Allah, bir kimse hakkında hayır vadederse onu dinde fakir kılar’ diye buyurmaktadır.” dedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.