Piramit Haber

Cinil: Göreme'nin rakibi Sidney ve Paris

Yerel

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, turizm alanında rakiplerinin Sidney ve Paris gibi şehirler olduğunu söyledi. Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Göreme Turist Otel'de basın toplantısı düzenledi. Göreve geldiği günden bugüne kadar...

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, turizm alanında rakiplerinin Sidney ve Paris gibi şehirler olduğunu söyledi.

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Göreme Turist Otel'de basın toplantısı düzenledi. Göreve geldiği günden bugüne kadar yaptığı çalışmaları değerlendiren Başkan Cingil, Göreme’nin rakiplerinin Kapadokya'yı bir bütün olarak oluşturan Ürgüp, Avanos, Uçhisar değil, Avustralya’nın Sidney ve Fransa’nın Paris gibi dünya şehirleri olduğunu söyledi.

Cingil, şöyle devam etti: "Göreme Belediye Başkanlığı görevine getirildiğimden bugüne kadar hizmetin en kalitesini yapma hedefi ile çalıştık. Bu konuda ciddi gayretler gösterdik. Bu zamana kadar Göreme’yi daha da iyi tanımak için büyük gayretler verdik. Spor turizmini bölgemize kazandırdık. Supertotobet Oryantiring, halk oyunları, cirit gibi birçok faaliyete imza atarak alternatif bir turizm koluna katkı sağladık.”

Kapadokya Geleneksel Yemek Festivali hakkında bilgi veren Başkan Cingil, yemek festivalinin çıtasını uluslararası boyuta taşıyarak isim tescili ile patentini aldıklarını söyledi. 7 Ekim tarihinde yapılacak olan 11. Kapadokya Geleneksel Yemek Festivali'nin bölgeye çok büyük yararları olacağının altını çizen Nuri Cingil, “Türkiye’nin şefleri Kapadokya’da yöresel yemekleri tadacaklar. Bu bizim için çok büyük bir girişim. Çünkü Türkiye Aşçılar Federasyonu burada olacak. Ülkemizin dört bir yanından gelecek olan aşçılar Kapadokya Göreme yemeklerini öğrenerek bunu tüm Türkiye’ye sunacaklar. Ben bize destek veren Nevşehir Üniversitesi, Kapadokya Meslek Yüksek Okulu, Türkiye Aşçılar Federasyonu ve Kapadokya Aşçılar Derneği ile beraber Göreme esnafına ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

Cingil, festival kapsamında düzenlenecek olan Orhan Hakalmaz konserine tüm halkı davet etti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.