Piramit Haber

Çelikcan: Bir çocuğu kötü alışkanlıklardan kurtarmak herşeye değer

Yerel

Yüreğir Belediyesi, sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileriyle ‘tanışma ve dayanışma’ toplantısı düzenledi. Kiremithane Mahallesi Yunus Emre Kültür Evi’nde 85 STK ve 120 üyenin katılımıyla gerçekleşen organizasyonda konuşan Yüreğir...

Yüreğir Belediyesi, sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileriyle ‘tanışma ve dayanışma’ toplantısı düzenledi. Kiremithane Mahallesi Yunus Emre Kültür Evi’nde 85 STK ve 120 üyenin katılımıyla gerçekleşen organizasyonda konuşan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, STK’ların taleplerine yerel yöneticilerin karşılık verme zorunluluğunun bulunduğunu söyledi.

Bu örgütlerin motivasyonunun belediyeleri beli bir noktaya getireceğini ifade eden Çelikcan, “Bu anlayışla ilçede Kültür Evleri’ni inşa etme ihtiyacı duyduk. Göreve geldiğimizde belediye binasından başka tapulu veya içinde faaliyet gösterilen bir yer yoktu. Şu anda sekizinci Kültür Evi’ni ihale ettik. Doğankent’deki belediye mekânını da bu amaç için kullanacağız. Yunusoğlu Mahallesi’ndeki binayı da otistik çocukların rehabilite edilecek merkeze dönüştürdük. Böylece toplamda 10 kalıcı esere vatandaşımıza kazandırdık.”dedi. Kültür Evleri’nden son iki yılda 25 bin kişinin yararlandığına işaret eden Çelikcan, ilçe nüfusunun yüzde 50’sin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden göçle gelen insanlardan oluştuğunu hatırlattı. canlı bahis

Değişik kültürdeki bu yapıyı zenginlik olarak kabul edip bir potada eritmeyi amaçladıklarını anlatan Mahmut Çelikcan, “Kültür Evleri’nde bu hedefe doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Yeterli değil; ama bu etkinliklerin Adana genelinde yapılması gerekir. Bunu başardığımız zaman kentteki değişik kültürleri bir arada tutma şansına sahip olacağız. Yüreğir’de yola çıktığımızda önceliğimiz kadınlardı. İlçede kadın okur–yazar oranı Türkiye ortalamasının altında. Annelerin eğitim seviyesinin düşük olmasının yansımalarını çocuklarda da görüyoruz. Bölgemizde varoşlarda çocukların kötü alışkanlıklara meyli daha fazla. Yavrularımızı Hititbet bu kültür yuvalarındaki meslek kurslarına çekerek, eğitmeye gayret ediyoruz.”diye konuştu.

EN ÇOK SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNE İŞ DÜŞÜYOR

Bu faaliyetlerde en çok sivil toplum örgütlerine iş düştüğünü vurgulayan Çelikcan, yerelleşme olmadan demokrasi ve kalkınmanın olamayacağını ifade etti. STK ve kamunun bu işleri birlikte omuzlaması gerektiğinin altını çizen Çelikcan, Adana’da böyle bir potansiyeli gördüklerini bildirdi. STK temsilcilerinin düşüncelerini kayıt altına alıp, yararlanacaklarını hatırlatan Çelikcan, dayanışma ruhunun artmasıyla şehirle ilgili olumsuz tabloların azalacağını aktardı. 19 Mayıs Ahmet Yesevi Kültür Evi’nde gerçekleştirdikleri etkinliklerin meyvelerini almaya başladıklarına değinen Mahmut Çelikcan, SBS kurslarına devam eden 200 çocuğun çok güzel yerleri kazandığını belirtti.

BİR ÇOCUĞU KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN KURTARABİLİRSEK...

Sınavı kazanan ve daha önce polise taş atan bir çocuğun kendisine “Taş atmaktan vazgeçtim. Ailemle daha barışığım. Çok mutluyum.” sözleri karşısında duygulandıklarına işaret eden Çelikcan, “Biz bu kadar yaptığımız işlerin arasında bir çocuğumu kötü alışkanlıklardan kurtarabiliyorsak, trilyonlarca liralık yatırım fazlası ile karşılığını bulmuştur. Bu kadar STK bir araya geldiği zaman daha büyük hizmetler yapabiliriz.”şeklinde konuştu.

Sivil Toplum Gelişim Merkezi Adana Koordinatörü Leyla Sağlamtimur ise toplantının yerel yönetim ile STÖ arasında örnek bir buluşmaya vesile olduğunu söyledi. Böyle bir tabloyu özlediklerini belirten Sağlamtimur, şöyle devam etti: “Biz STK’lar belediye başkanlarına ulaşamıyor. Bizleri çağırıp, sorunlarımızı dinlemiyorlar. İşte başkanımız bu ilki gerçekleştiriyor. Kendisine teşekkür ederiz. Yüreğir’deki bu adım, Adana’daki diğer belediyelere de sirayet etmesini temenni ediyorum. Bu diyalogun burada kalmamasını diliyorum. Adana’nın sosyal ve kültürel kalkınması için ‘işbirliği’ diyorum.” Programda STK temsilcileri söz alıp, istek ve önerilerini gündeme getirdi.






Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.