Piramit Haber

Camiler haftasında müftülüğe Mut'lu ziyaret

Yerel

Mersin’in Mut ilçesinde eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdüren Özel Mutlu İlköğretim Okulu öğrencileri, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle müftülüğü ziyaret etti. Kendileri için bu önemli haftada öğrencilerin ziyaretinden...

Mersin’in Mut ilçesinde eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdüren Özel Mutlu İlköğretim Okulu öğrencileri, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle müftülüğü ziyaret etti.

Kendileri için bu önemli haftada öğrencilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile Casino siteleri getiren Mut Müftüsü İbrahim Köksal, çocuklara ikramda bulundu.

Camilerin birlik ve beraberliği sağlamlaştıran kutsal mekanlar olduğunu ifade eden Müftü Köksal, camilerde görev yapanların da gönüllüğü kendine esas edinen, cemaatinin derdiyle dertlenen önemli şahsiyetler olduğunu aktardı. Köksal, "Camiler yaşam alanlarının temel Hermesbet unsurlarındandır. Şehirlerimizin, ilçelerimizin her mahallesinde, bütün köylerimizde camilerimizin bulunması bu hususun en önemli göstergesidir. Cami; temizliğin, ibadetin, tarihin, medeniyetin, sanatın, birlikteliğin, paylaşmanın, bütünleşmenin, anlamanın, bilmenin, öğrenme ve öğretmenin kısaca bütün kalıcı güzellik ve iyiliklerin adıdır. Bu güzide mekânlarda insanlarımıza dinin emirlerini, güzelliklerini anlatan din görevlileri, insanımızın doğumunda, eğitiminde, evlenmelerinde, askere gitmesinde ve ölümünde kısacası; sevinçli ve kederli günlerinde beşikten mezara kadar, onlarla sevinip onlarla üzülen kimselerdir." dedi.

Öğrencilerin camiler ve din görevlileri hakkındaki soruları yanıtlayan Müftü Köksal, Özel Mutlu İlköğretim Okulu idareci, öğretmen ve öğrencilerine teşekkür etti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.