Piramit Haber

Burundili işadamları, Türk insanına hayran oldu

Yerel

Afrika'nın yoksul ülkeleri arasında yer alan Burundi’den gelen 12 işadamı, Türkiye’ye hayran kaldı. Beyaz insanın bu kadar sevgi dolu olanı ile ilk kez karşılaştıklarını ifade eden Afrikalılar, bu kadar misafirperver olmalarına da anlam...

Afrika'nın yoksul ülkeleri arasında yer alan Burundi’den gelen 12 işadamı, Türkiye’ye hayran kaldı. Beyaz insanın bu kadar sevgi dolu olanı ile ilk kez karşılaştıklarını ifade eden Afrikalılar, bu kadar misafirperver olmalarına da anlam veremediklerini ifade ettiler.
Yaklaşık iki ay önce eğitim faaliyetlerinde bulunmak üzere 12 milyon nüfuslu Burundi ‘ye giden eğitimci Mustafa Arslan, kısa zaman geliştirdiği ilişkileri sayesinde 10 iş adamını Türkiye’ye gezmeye getirdi. Hepsi de hayatlarında ilk kez Türkiye’ye gelen Burundililer, Türkiye’ye ve halkına hayran Betxlarge kaldı. Başkent Bujumbura’dan getirilen işadamlarının hepsi de kendi alanında ülkenin önde gelen iş adamları. Maden, turizm, uluslar arası nakliyat olmak üzere değişik sektörlerde faaliyet gösteren Burundili işadamları, Türkiye ile iş yapmak istediklerini dile getirdi. Bujumbura Ticaret Odası Başkanı Muzaneza Antoine, Türkiye’den çok etkilendiklerini anlattı. Hayatlarında ilk kez bu kadar sıcak kanlı ve misafirperver insanlarla karşılaştıklarını ifade eden Antoine, iki ülke ilişkilerinin gelişmesi için yoğun çaba sarf edeceklerini söyledi. TUSKON aracılığıyla bu konuda kısa mesafe alacaklarına inandıklarını söyleyen Burundili işadamı, bunun her iki ülke menfaatine olacağını vurguladı. Anadolu Girişimci İşadamları Derneği üyeleri ile buluşan Burundili işadamları Türklere duydukları minnettarlığı dile getirdi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.