Piramit Haber

Bursagaz'dan 40 Okulda 45 özel eğitim sınıfı

Yerel

Bursagaz, ''40 Okulda 45 Özel Eğitim Sınıfı'' projesi kapsamında hazırlanan özel eğitim sınıflarının toplu açılışını gerçekleştirdi. ''Engelli eğitimini kolaylaştıralım, topluma değer katalım'' sloganıyla 40 okulda 45 özel...

Bursagaz, ''40 Okulda 45 Özel Eğitim Sınıfı'' projesi kapsamında hazırlanan özel eğitim sınıflarının toplu açılışını gerçekleştirdi.
''Engelli eğitimini kolaylaştıralım, topluma değer katalım'' sloganıyla 40 okulda 45 özel eğitim sınıfı açan Bursagaz, 500'den fazla engelli öğrenciye eğitim olanağı sağladı.
Almira Hotel'de gerçekleşen açılış töreninde konuşan Bursa Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, engellilere verilen Betsmove desteğin gelişmişlik göstergesi olduğunu belirterek, ''Sorun çözen toplum modern toplumdur. Eğer engellilerin sorunun da çözüyorsanız modernsinizdir'' dedi.
İl Mili Eğitim Müdürü Atilla Gülsar da herkese en güzel şekilde eğitim vermenin gerekli olduğunu dile getirerek, ''Bütün bireylerin öğrenme kapasitesi vardır. Yeter ki uygun koşullar sağlansın. Bu konuda Bursagaz'ın bu projesiyle de büyük mesafe alınmış oldu'' diye konuştu.
Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola ise yaklaşık 3 ay önce projeyi başlattıklarına değinerek, ''3 ay sonra da Bursagaz, kendi çalışanlarına ve ismine layık bir şekilde projeyi tamamlayarak Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim etti. Bursagaz Genel Müdürü ve Bursa'da yaşayan bir vatandaş olarak bu çalışmanın gururu içerisindeyim'' dedi.
Engelli eğitimine yapılan yatırımların önemine dikkati çeken Tola, ''Şu anda açılan sınıflarda özel eğitime ihtiyaç duyan 500 öğrencimiz eğitim görüyor. Ancak eğitim, her zaman üzerinde çalışılması ve yatırım yapılması gereken bir alan. Bursagaz olarak eğitime yönelik desteklerimiz devam edecek'' diye konuştu.
Törene, Bursagaz Eğitim Gönüllüleri Dernek Başkanı Mehmet Yaşar Çerçi, Uludağ Üniversetisesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Saim Kılavuz, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Genel Sekreteri Mehmet Sait Cülfik, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Muhsin Özlükurt ve çok sayıda davetli katıldı.

Muhabir: Büşra Nur Özcan
Yayıncı: Murat Taydaş
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.