Piramit Haber

Bursa'daki PTT şubesi soygunu

Yerel

-Kar maskesi takarak girdiği PTT şubesini soyan sanığın yargılanmasına başlandı

Bursa'da, kar maskesi takarak geldiği PTT şubesini soyan sanığın yargılanmasına başlandı.
Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, ''yağma'' suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan tutuklu sanık Ertan B. (24), müşteki Gökhan Karadağ (17) ve Koray Yıldırım (33) katıldı.
Soygunu biriken kredi kartı borçları yüzünden yaptığını öne süren tutuklu sanık, polislerden kaçmadığını iddia ederek, ''İddianamede üzerime atılı suçlamalar doğrudur. Ancak yakalanma hususu, orada belirtildiği gibi olmamıştır. Ben PTT şubesinden çıktım. Arabayla kaçarken arkamdan gelen sivil polisler bana selektör yaptı. Ben de teslim olmak için sinyal verdim. Sağa çekip, teslim olmak için durdum. Buna rağmen polisler tutanakta beni kaçıyormuşum gibi yazmışlar'' diye konuştu. Daha önceden psikolojik problemlerinin olduğunu ifade eden sanık, 8 ay önce intihar etmeye çalıştığını belirtti.
Olay anında işlem yapmak için PTT'de bulunan müşteki Gökhan Karadağ, başına silah dayayıp soygunu gerçekleştiren sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi.
Koray Yıldırım ise olay anında gişe görevlisi olarak şubede bulunduğunu belirterek, PTT'den toplam 10 bin 825 lira çalındığını ifade etti.
Mahkeme heyeti, sanığın cezai ehliyetinin olup olmadığının tespit edilmesi için Bursa Devlet Hastanesi'ne sevk edilmesine karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.
Temmuz ayında merkez Yıldırım ilçesine bağlı Duaçınarı Mahallesi'ndeki PTT şubesine gelen kar maskeli kişi, şubedeki görevliyi silahla tehdit ederek kasadaki paraları poşete koymasını istemiş, para dolu poşeti alarak Betkanyon beyaz bir otomobille olay yerinden kaçmıştı. Şükraniye Mahallesi Ege Sokak'ta aracı durduran polis ekipleri, Ertan B'yi (23) gözaltına almış, otomobildeki aramada, aracın torpido gözünde poşet içindeki paralar, silah ve hırsızlıkta kullanılan alet çantası ile matkap ele geçirilmişti. Adliyeye sevk edilen zanlı, tutuklanmıştı.

Muhabir: Cem Şan
Yayıncı: Doğan Sarıtaş
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.