Piramit Haber

Bursa'da arıtmasız işletmelere taviz verilmeyecek

Yerel

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe: ''Öncelikle arıtma tesisi olmayan fabrikalara arıtma tesisi kurulması, arıtma tesisi olan fabrikaların da bu tesisleri çalıştırması gerekiyor''

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ''Öncelikle arıtma tesisi olmayan fabrikalara arıtma tesisi kurulması, arıtma tesisi olan fabrikaların da bu tesisleri çalıştırması gerekiyor'' dedi.
Bursa Büyükşehir Belediye Binası'nda Altepe'yi ziyaret eden Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yöneticileri, Özlüce'deki belediyeye ait arıtma tesislerinden çıkan suyun sanayicilerce kullanılmasına yönelik taleplerini Altepe'ye iletti.
Ziyarette konuşan Altepe, en büyük dertlerinden birinin 'sanayicilerin arıtma tesislerini bir an önce kurması' ya da 'kurulu bulunanların bu tesisleri eksiksiz çalıştırması' olduğunu belirterek, ''Talebin gerçekleşmemesi için herhangi bir neden göremiyorum. Öncelikle arıtma tesisi olmayan fabrikalara arıtma tesisi kurulması, arıtma tesisi olan fabrikaların da bu tesisleri çalıştırması gerekiyor'' diye konuştu.
Fabrikalar tarafından derelere bırakılan suları takip ettiklerini, derelere kirli su bırakan işletmeler üzerinde cezaları ve denetimleri ağırlaştırdıklarını ifade eden Altepe, ''Buna rağmen hala arıtma tesislerini kurmayan ya da yüksek maliyetlerden dolayı bu tesisleri çalıştırmayan firmalar mevcut. Bunlar bizi çok rahatsız ediyor'' ifadelerini kullandı.
Altepe, Avrupa'da tarlaların ortasında fabrikalar kurulduğunu, bunların çevreye hiçbir zarar vermediklerini dile getirerek, bu uygulamanın Bursa'da da yapılabileceğini söyledi.
BTSO OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Uğur ise OSB olarak BTSO bünyesinden ayrıldıklarını ve ilk kez iş adamlarının kendi tercihleriyle genel kurul yaparak yeni yönetimi oluşturduklarını belirtti.
Uğur, belediyenin arıtma tesislerinden çıkan suyu sanayiciler olarak alıp tekrar arıtarak üretimde kullanmak istediklerini belirterek, ''Sanayiciler olarak Nilüfer Deresi'nden her gün 40 bin ton su alıyoruz. Ziftle eşdeğer yapıda olan bu suyun arıtılması, yüksek maliyetlere neden oluyor. Özlüce'deki tesislerden çıkan suyu alıp arıtmak ve bu suları sanayicilere kullandırmak istiyoruz. Eğer bu yatırımları yapamazsak, Bursa'da kurulu 3 elektrik santralini çalıştırmakta güçlük çekeriz. Bu da üretimleri olumsuz etkiler. Şehrin kendi suyunu arıtıp değerlendirebilirsek yerinde olur'' değerlendirmesinde bulundu.
Uğur, Altepe'ye günün anısına plaket takdim etti.
Ziyarete, BTSO OSB Başkan Yardımcısı Hüseyin Durmaz, yönetim kurulu üyeleri Baran Çelik, Cemal Tuna, Yavuz Yiğit, İhsan İpeker, Nihat Akınoğlu ve İlker Oral da katıldı.

Muhabir: Büşra Nur Özcan
Yayıncı: Erdem Gültekin
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.