Piramit Haber

Bursa, Tanıtım AŞ ile turizmden aldığı payını artıracak

Yerel

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa Tanıtım AŞ’nin kurulmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.         Vali Şahabettin Harput, Bursa’nın çok yönlü zenginliklere sahip olduğunu belirterek, bunların...

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa Tanıtım AŞ’nin kurulmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Vali Şahabettin Harput, Bursa’nın çok yönlü zenginliklere sahip olduğunu belirterek, bunların değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Tarım, turizm termal, tarih, Uludağ gibi zenginliklere sahip şehirde önemli bir tanıtım eksikliği olduğuna dikkat çeken Harput, “Bu hazinelerle Bursa, Türkiye’nin değil dünyanın en önemli cazibe merkezi olmasına bir aday. Şimdiye kadar istediğimiz noktaya gelemedik. Burada tarihi bir adım atıyoruz. Özellikle öncelikle bu kongre merkezinin çok üst düzey nitelikli ve dünyanı değişik ülkelerinden önemli meslek Betpark gruplarının burada toplanmasını istiyoruz. Kongre merkezinin cazibe merkezi olabilmesini sağlamayı hedefliyoruz.” dedi.

İlk olarak bir tanıtım ofisi kurulacağını anlatan Vali Şahabettin Harput, “Bu maksatla bugün burada İl Özel İdaresi. Büyükşehir Belediyesi, BTSO, TÜRSAB, GÜMTOB, İTSO, Yenişehir Ticaret Odası yetkilileriyle birlikte Bursa Tanıtım A.Ş ortaklığı oluşturmak için toplandık.” şeklinde bilgi verdi. Bu konuşu paylaşmak üzere konunun tarafları ile bir araya geldiklerini ifade eden Vali Harput, sözlerini şöyle tamamladı: “Ben bu hareketin Bursa’ya ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu profesyonel tanıtım ofisiyle Bursa’nın tüm zenginliklerinin dünya ölçeğinde en üst düzeyde olmasını sağlamak istiyoruz. Bursa’ya her ay on binlerce insanın gelmesini istiyoruz. Bugün için bir milyar dolar olan ve 2023’de 2 milyar doları bulacak dünya turizm pastasından Bursa’nın kendi hakkını alması lazım.”
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.