Piramit Haber

Bursa İl Çevre Düzeni Planı masaya yatırıldı

Yerel

Bursa İl Genel Meclisi İmar Komisyonu, İl Çevre Düzeni Planı hakkında bilgi almak üzere encümen toplantı salonunda bir araya geldi.        İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Hakan...

Bursa İl Genel Meclisi İmar Komisyonu, İl Çevre Düzeni Planı hakkında bilgi almak üzere encümen toplantı salonunda bir araya geldi.

İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Hakan Bebek’in yaptığı sunumda, İmar Komisyonu Başkanı Hasan Er, Başkan Yardımcısı Nazım Çakmak ve üyeler Ahmet Er, Hüseyin Güvendi, Mehmet Altınay, Hüseyin Akkuş, Nafiz Kaya, Bursa İl Çevre Düzeni Planı hakkında bilgi aldı. İl Özel İdaresi İmar ve Savoybetting Kentsel İyileştirme Müdürü Hakan Bebek, "Kentsel alanların karşı karşıya kaldığı gelişme baskıları dinamik bir planlama sürecinin gereğini ortaya koymaktadır.” dedi.

Artan kentler ve bölgelerarası etkileşimlerin, bölgesel ölçekte planlama yaklaşımının önemine işaret ettiğine dikkat çeken Bebek, “Öte yandan, kentsel alanlar içindeki farklı yönetim birimlerine bağlı yerleşim alanlarının kent bütününü oluşturmasındaki uyumluluk önem kazanıyor. Başka bir deyişle, kentsel alanlar yakın çevresindeki kentler ve içinde yer aldıkları bölgelerden (dış dinamikler) ve alt bölgelerini oluşturan yerel birimlerden (iç dinamikler) etkileniyor. Bu nedenle, kentsel alanların planlama sürecinde, bölge ve alt bölge verilerinden beslenmesi gerekiyor." şeklinde konuştu. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.