Piramit Haber

''Bursa Adalet Kampüsü'' projesi

Yerel

Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Namık Yılmaz, Bursa'ya kurulacak ''Bursa Adalet Kampüsü'' ile ilgili, ''Bu şekilde bir projenin Bursa'nın 40-50 yılına hizmet etmesini planlıyoruz'' dedi.

Yılmaz, Bursa Adalet Sarayı Konferans Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında, 127 bin metre karelik alanda kurulması planlanan ''Bursa Adalet Kampüsü'' projesini tanıttı.
Bursa Adalet Sarayı'nın şu anda yetersiz kalması nedeniyle dört ayrı binada faaliyet gösterdiğini hatırlatan Yılmaz, ''Türkiye'de bir ilk olduğunu düşündüğümüz Yargı Kampüsü Projesi'ni başlattık. Bu sıkışık durumdan bir an önce kurtulabilmek için Büyükşehir Belediyesi'ne ait 127 bin metre karelik bir alan Bursa Adliyesi'ne tahsis edildi. Projemiz hızlı bir şekilde ilerledi. Bu proje bir ön projedir. Betvole Sonlara doğru projede bazı düzenlemeler yapılabilir'' diye konuştu.
Yılmaz, bu projeyi ''Yargı Kampüsü'' olarak değerlendirdiklerini dile getirerek, şunları kaydetti:
''Biz bu planlamayı yarına veya 5 yıl sonrasına göre değil Bursa'nın 40-50 yıl sonrasını düşünerek yaptık. Bu şekilde bir projenin Bursa'nın 40-50 yılına hizmet etmesini planlıyoruz. Üniversitelerdeki gibi kampüs şeklinde her birimi ayrı olsun istedik. Hem adliye çalışanları hem de vatandaşlarımızın adalet hizmetine en kısa ve pratik şekilde ulaşması için düzenlemeler yaptık. Burada Kültürpark modelini hedef aldık. Ortada bir göl, etrafında yayılmış binalar, yeşil alan üzerinde bekleme yerleri şeklinde planladık. Böylelikle vatandaşlar bir an önce işlemlerini yaparak binadan ayrılabilirler.''
Yılmaz, projenin yasadan kaynaklanan bekleme süreci ve bütçe noktasının aşılması halinde yaklaşık 2014 yılının sonbaharında ya da 2015 yılının ilk aylarında tamamlanmasını planladıklarını bildirdi.
Projenin mimarı Hasan Sözüneri ise projenin çizimleri sırasında sadece adliye çalışanlarıyla değil avukatlar ve vatandaşlarla da görüştüklerini ifade ederek, kampüsün ilerleyen yıllarda söz konusu alanın birçok kamu birimlerini bir arada toplayacak merkez haline geleceğini söyledi.
Bursa Adalet Kampüsü, katlarıyla birlikte 47 bin metre kare savcılık binası, 78 bin metre kare istinaf mahkemeleri, 49 bin metre kare ceza mahkemeleri, 45 bin metre kare hukuk mahkemeleri, 39 bin metre kare icra müdürlükleri, 27 bin metre kare bölge idare mahkemesi, 10 bin metre kare adli tıp binası, 15 bin metre kare ortak kullanım, sosyal alan binası, otopark ve rekreasyon olmak üzere toplam 310 bin metre kare alana sahip olacak.

Muhabir: Cem Şan
Yayıncı: Doğan Sarıtaş
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.