Piramit Haber

Boyabat Müftülüğü'nden kadınlara yönelik irşad dersleri

Yerel

Sinop’un Boyabat ilçesi müftülüğü tarafından kadınlara yönelik düzenlenen irşad dersleri başladı. Müftülük ilçe merkezindeki 4 camide kadınlara yönelik irşad dersleri veriyor. Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle camilerde...

Sinop’un Boyabat ilçesi müftülüğü tarafından kadınlara yönelik düzenlenen irşad dersleri başladı. Müftülük ilçe merkezindeki 4 camide kadınlara yönelik irşad dersleri veriyor.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle camilerde kadınlara yönelik irşad dersleri başlatan Boyabat Müftülüğü, uzman kişilerin katılımı ile kadınlara irşad ve rehberlik dersleri veriliyor. Boyabat merkezdeki Erenliktepe, Yenimahalle, Çamlıca ve Yıldız mahallelerindeki camilerde başlayan derslere kadınlar yoğun ilgi gösteriyor.

Hafta boyunca yapacakları irşad derslerinde, öncelikli olarak aile içi yapıyı ayakta tutabilmek için alanında uzman kişileri getirerek kadınlara ailenin önemini anlatacaklarını belirten Boyabat Müftüsü İsa Sağlam, programda uzman kişiler tarafından aile Sekabet yapısı ve genel dini bilgilerin ağırlıklı olarak işleneceğini söyledi. Sağlam, "Bu irşad programlarını çok önemsiyoruz. Alanında uzman kişiler tespit ettiğimiz camilerimizde kadınlarımıza yönelik irşad dersleri veriyor." dedi.

Müftülük tarafından belirlenen 4 merkezi camide irşad dersleri başlatan uzmanlar, kadınların kimseye anlatamadıkları sorunlarını irşad derslerinde çok rahat anlattıklarını ve bu yönüyle bu dersleri çok önemsediklerini belirttiler. Erenliktepe Cami’inde irşad dersi veren Din Uzmanı Selma Özkan, "Bu derslerde kadınlar kimseye anlatamadıkları sorunlarının dini muhteviyatını burada çok rahat bir şekilde anlatıyor. Biz de burada bu tip sorunlara çözüm üretilmeye çalışıyoruz. Kadınlar hem sorunlarına cevap buluyor hem de dini bilgilerini yeniliyorlar." diye konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.