Piramit Haber

BİŞDER üyeleri, İpekyol Tekstil Fabrikası'nı ziyaret etti

Yerel

Balkan İş Dünyası Dayanışma Derneği (BİŞDER) Yönetim Kurulu ve üyeler, Edirne'de faaliyet gösteren İpekyol Tekstil Fabrikası'nı ziyaret etti. 2010 yılı 'Ağa Han Mimarlık Ödülü'nü alan fabrika gezisine derneğin inşaat, mimar ve...

Balkan İş Dünyası Dayanışma Derneği (BİŞDER) Yönetim Kurulu ve üyeler, Edirne'de faaliyet gösteren Casino siteleri İpekyol Tekstil Fabrikası'nı ziyaret etti. 2010 yılı 'Ağa Han Mimarlık Ödülü'nü alan fabrika gezisine derneğin inşaat, mimar ve mühendis komitesi üyeleri de katıldı.

Dernek heyetini İpekyol Tekstil Fabrikası Genel Müdür Yaşar Ayaydın kapıda karşıladı. Firma hakkında konuklarına bilgi veren Ayaydın, Türkiye genelindeki 125 mağazanın ihtiyacını karşılamak için 450 kişi ile çalıştıklarını söyledi.

Ayaydın, “Fason üretim yapmayan fabrikamız, kendi ihtiyacımızı karşılamaktadır. Bu sebeple yeni bir fabrika kurma amacındayız. Fabrikamız çalışanların rahatı ve insani özellikleri yansıttığı için mimari proje ödülü almıştır. 1977’den beri her 3 yılda bir verilen Ağa Han Mimarlık Ödülleri dünyada önemli bir değere sahip bir ödül ve 490 Betexper eser arasında seçilen ilk fabrikadır.” dedi.

BİŞDER Genel Sekreteri Yasin Atik, derneğin kuruluşu ve çalışmaları hakkında kısa bilgi verdi. Atik, "Emeğe, iş gücüne dayalı bu tesislerde personelin performansı çok önemlidir. Bunu sağlayan en önemli unsurlardan birisi de çalışma alanıdır. Burada insan unsuru ihmal edilmeden bir üretim bandı hazırlanmış. Bu da çalışanların fabrikaya olan bağlılığını ve performansını olumlu yönde etkiliyor." diye konuştu.

Konuşmaların ardından dernek üyeleri fabrikanın kumaşların depolanması, serilmesi, kesim, dikim, ütü, kalite ve kontrol bölümlerini gezerek çalışmaları ilgi ile izledi. Dernek üyeleri Edirne’nin iş dünyası ve ekonomisine katkı sağlayan Yaşar Ayaydın’a bir teşekkür plaketi takdim etti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.