Piramit Haber

Birecik Müftülüğü kan bağışı kampanyası düzenledi

Yerel

Şanlıurfa Kan Merkezi ve Birecik İlçe Müftülüğü işbirliği ile kan bağışı kampanyası düzenlendi.     Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Birecik Ulu Camii bahçesinde başlatılan kan bağışı kampanyasında...

Şanlıurfa Kan Merkezi ve Birecik İlçe Müftülüğü işbirliği ile kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Birecik Ulu Camii bahçesinde başlatılan kan bağışı kampanyasında ilk kan bağışını İlçe Müftüsü Mekki Solmaz yaptı. Müftü Solmaz kan vermenin insan sağlığına faydalı bir davranış ve örnek bir vatandaşlık görevi olduğunu belirterek, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde kan bağışı kampanyası tertip ettik. Sağlıklı vatandaşlarımızın kan vermeleri, kana ihtiyacı olan vatandaşlarımızın iyileşmelerine vesile olabilecek örnek bir davranıştır. Başta ben olmak üzere ilçemizde görev yapan imam hatiplerimiz, müezzin kayyımlarımız ve vatandaşlarımız kan verdiler. İlaç kullanmayan ve 18 ile 65 yaş arası sağlıklı her Liderbahis vatandaşımız kan verebilir. Kan verme ile kan hücreleri yenileniyor, kolesterol ve tansiyonun düzenlenmesine yardımcı oluyor.” şeklinde konuştu.

Müftü Solmaz, insanlara hayırlı hizmetlerde bulunmanın önemine değinerek, sözlerine şöyle devam etti: “İnsanlara yardımcı olmak çok güzel bir iş yapmaktır. Hele hele Kâbe’nin birer şubesi olan camiler ile peygamberlerin varisleri olan din görevlilerinin haftasını idrak ettiğimiz bu günlerde verilen kan bağışının camiler ve peygamber aşkına yapılması, bağışa daha bir önem ve katkı sağlamıştır. İnsanlara yardımcı olmak için sağlık durumu yerinde olan insanlar kan bağışlasın. Hayırlı insan diğer insanlara faydası olan insandır. Kan veya organ bağışıyla bir insana yapılan tedavi sistemi en büyük iyiliktir. Umarım yaptığımız bu çalışmalarda birçok insanımıza bir faydamız olur."
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.