Piramit Haber

Belediyeler arsa üretmeli, şehirdeki insanların bir dairelik arsası olmalı

Yerel

Prof. Dr. Yakup Basmacı, Pursaklar Belediyesi Merkez Dede Torun Evi’nde düzenlenen etkinlikte 'şehirleşme' konusunu anlattı. Şehirde bulunan insanların en azından bir dairelik arsalarının olması gerektiğini vurgulayan Basmacı, “Türkiye’nin en önemli meselesi şehirlerin yeniden inşasıdır.” dedi.

Pursaklar Belediyesi Kültür Müdürlüğü, sonbaharda da insanları bir araya getirmek ve dost meclislerini yeniden hatırlamak için 'Meclis-i Meşveret Toplantıları'nı devam ettiriyor. Merkez Dede Torun Evi’nde düzenlenen etkinliğe Pursaklar Belediye Başkan yardımcıları, öğretim görevlileri, mühendisler, müteahhitler, mimarlar ve halk katıldı. Toplantının bu ayki konuğu Prof. Dr. Yakup Basmacı oldu. Basmacı, sağlıklı şehirler kurulmadığı zaman başkalarına verilebilecek hiçbir şey olmadığını söyledi.

Prof. Basmacı, yurt dışından örnekler vererek Türkiye’nin en önemli meselesinin şehirlerin yeniden Tombala inşası olduğunu kaydetti. “İnsanoğlu yaşayışında stres istemiyor.” diyen Basmacı, stresin en fazla olduğu yerlerin başında şehirlerin geldiğini ifade etti. Geçmişte hazırladıkları 25 bin nüfuslu şehirler oluşturma projelerini anlatan Yakup Basmacı, mekânsal eşitliğin yeniden yorumlanması gerektiğini belirtti. Belediyelerin arsa üretmesi ve o şehirde bulunan insanların en azından bir dairelik arsalarının olması gerektiğini vurgulayan Basmacı, bireyler arası eşitlik meselesine dikkat çekti. Prof. Basmacı, şehirlerin yeniden inşası için birkaç öneride bulunarak şunları söyledi:
“Huzurlu, istikrarlı bir şehirleşme, gecekonduların ıslah edilmesi, kaçak yapıların önlenmesi, nüfusun dengeli dağıtılması, stresi en aza indirecek şehirler oluşturmak gerekiyor.”
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.