Piramit Haber

Başkan Kara, din görevlileri ile yemekte buluştu

Yerel

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Camiler ve Din görevlileri Haftası nedeniyle kentte görev yapan din görevlilerine yemek verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın temasını 'Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet' olarak belirlemesini memnuniyetle karşıladığını belirten Belediye Başkanı Kara, "Bu konuda belediye olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Engelli vatandaşlarımızın engellerini ortadan kaldırmak bizlerin asli görevidir. Din görevlileri peygamber mesleğini icra etmektedir. Toplumun huzur ve barış içinde yaşaması, milletimizin daha ileri seviyeler yükselmesi ve bizlerin hem dünya, hem de ahiret saadetine ulaşmamız konusunda büyük sorumluluklar taşımaktalar. Gerçek anlamda bu görevi yapan tüm din görevlilerimiz her türlü saygı, takdire ve övgüye hd porno layık.” dedi.

Kuracakları ‘Cami Temizlik Ekibi’ ile belli zaman aralıklarında camileri temizleyeceklerini ifade eden Başkan Kadir Kara, ‘Camilere Nur Yağdı’ projesi ile camileri ışıklandıracaklarını söyledi. Ayrıca hükümet konağının yanına 10 dönümlük arazi üzerine şehrin simgesi olacak büyük bir camiyi öncülük ederek Osmaniye halkı ile birlikte yapmayı planladıklarını belirtti.

İl Müftüsü Ramazan Çortul ise amaçlarının her kesimden insana hizmet sunmak olduğunu belirterek, “Hizmet engel tanımamalı, varsa engeller kaldırılmalı. Diyanet İşleri Başkanlığımız güzel bir konu seçmiş. Bundan sonra cami plan ve projesi yapılırken, engelli kardeşlerimizin de tekerlekli veya akülü araçları ile ibadet mekanına gelebilmeleri veya bulundukları yerde rahatça ibadet yapmalarını sağlayabilecek imkanlar sunulmalı." diye konuştu.

Programda, Osmaniye Belediyesi tarafından 4 engelliye de tekerlekli sandalye verildi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.