Piramit Haber

Başkan Gökçek, ABD’li fon yöneticileriyle bir araya geldi

Yerel

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Türkiye ve Ankara’da yapılacak muhtemel yatırımları araştırmak ve incelemek üzere Başkentte bulunan Amerika Birleşik Devletleri’nden gelen Fon Yöneticileri ile bir araya geldi. Gençlik...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Türkiye ve Ankara’da yapılacak muhtemel yatırımları araştırmak ve incelemek üzere Başkentte bulunan Amerika Birleşik Devletleri’nden gelen Fon Yöneticileri ile bir araya geldi.

Gençlik Parkı Kabul Salonu’nda, 20-20 Investment Assocıtıon (Yatırım Birliği) Başkanı Michael Philips ve 50 fon yöneticisi için bir resepsiyon veren Başkan Gökçek, konuklarına Ankara’da yatırım yapmaları çağrısında bulunarak, “Ankara’da hem biz kazanalım hem de siz kazanın” dedi. Başkan Gökçek, resepsiyonda yaptığı konuşmada konuklarına “hoş geldiniz” diyerek, “Amerika Birleşik Devletleri’nden Ankara’ya yatırım yapmak üzere gelenleri görmekten çok mutluyum” diye konuştu.

Bu kadar önemli görevlerde olan kişilerin Ankara’ya turistik gezi için gelmedikleri inancında olduğunu ifade eden Başkan Gökçek şunları söyledi: “Hemen konuya girmek isterim; eğer Ankara’da yatırım yapmak niyetinde olan kişiler varsa biz her türlü kolaylığa hazırız. Şunu samimiyetle söyleyeyim ki Ankara son 20 yılda çok değişti. Avrupa Birliğinin 4 tane ödülü var. Dört ödülün dördünü de aldık. Avrupa Diploması, Avrupa Şeref Bayrağı, Avrupa Şeref Plaketi ve 2009 Büyük Avrupa Ödülü. Dört ödülü 8 yılda aldık.”

Avrupa Ödülü Alan Kentler Birliği’ne de Başkan seçildiğinin altını çizen Başkan Gökçek, “Bu durumları yurt dışının Ankara’ya bakışı olarak değerlendiriyorum. Yurt içinden aldığımız bazı ödüller hakkında bilgi vermek istiyorum. Son 4 yıldan beri Türkiye’nin en yaşanabilir kenti olarak Ankara seçiliyor. Ayrıca yine en rekabetçi kent olarak Türkiye'de Betkanyon Ankara seçildi.” diye konuştu.

Ankara’nın yatırım yapmak açısından ve ulaşım açısından da oldukça önemli kolaylıklara sahip olduğunu vurgulayan Başkan Gökçek, Türkiye’nin 5 ayrı noktasından hızlı trenlerin kavşak noktasının Ankara olduğunu belirterek, demiryolu ve havayolu ulaşımında gelişmelerin yaşandığını, Ankara’nın istikbali parlak bir şehir olduğunu söyledi. Gökçek, Ankara’ya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından tıp ve sanayi olmak üzere iki önemli dalda yatırım yapılacağını belirterek, “Ekonomik olarak sayın başbakanımızın verdiği çok önemli iki kararla Ankara tıbbın merkezi oluyor. İkincisi de savunma sanayinin ve uzay sanayinin merkezi olarak da başkentimiz tercih edildi” dedi.

Konuşmasını Ankara’nın her türlü yatırım için mükemmel olduğunu belirterek sürdüren Başkan Gökçek, “Ciddi olarak Türkiye’de yatırım yapmayı düşünenlere belediye olarak imkanlarımızı seferber edebiliriz” diye konuştu.

Gökçek’in verdiği resepsiyonda konuşan 20-20 Investment Assocıtıon Başkanı Michael Philips ise Başkan Gökçek’e ev sahipliği için teşekkürlerini ileterek, “Ankara’da büyük değişiklikler gördüm. Çok başarılı bir şekilde yönetilmiş ve ilerlemiş. Gelecek sene seçimlerde Ankara’yı 19 yıldır başarıyla yöneten Başkan Melih Gökçek’e iyi şanslar diliyorum” dedi.

Konukları ile tek tek ilgilenerek sohbet eden Gökçek, ABD’li yatırımcıların sorularını yanıtlayarak Ankara ile ilgili bilgiler verdi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.