Piramit Haber

Başarılı öğrencilere ücretsiz sınavlara hazırlık kursu düzenlenecek

Yerel

Malatya Valiliği tarafından başlatılan 'Başarıya Doğru Projesi' çerçevesinde, ortaokul ve liselerde başarılı olan, ancak dershaneye gitme imkanı bulunmayan öğrencilere yönelik hazırlık kursları açılacak.         Proje...

Malatya Valiliği tarafından başlatılan 'Başarıya Doğru Projesi' çerçevesinde, ortaokul ve liselerde başarılı olan, ancak dershaneye gitme imkanı bulunmayan öğrencilere yönelik hazırlık kursları açılacak.

Proje kapsamında alt bileşen olarak uygulanacak Aile Öğretmenliği Projesi çerçevesinde de öğretmenler veli ziyaretleri yaparak, öğrencilerin durumlarıyla ilgili bilgi verecek. Aynı zamanda ailelerin sorunları tespit edilerek problemlerin çözümüne katkı sunulacak. Böylece öğrencinin eğitim sürecine velinin de katılımı sağlanacak.

Projenin tanıtım toplantısı Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Malatya Valisi Vasip Şahin, 5 -6 yaşında eğitim yuvalarında öğretime başlayan çocukları liseden mezun oldukları zaman, iyi yetişmiş, bilgi ve beceriyle donanmış bireyler haline getirmenin hedef olduğunu söyledi. Aynı zamanda eğitimle çocukların topluma ve ailesine faydalı, milli ve manevi değerlerine, ülkesine, toprağına, vatanına ve bayrağına bağlı bireyler yetiştirmeyi istediklerini anlatan Şahin, bu hedef doğrultusunda ortak karar alma sürecine önem verdiklerini ifade Retrobet etti.

Hızlı bir küreselleşmeyle birlikte bilgi toplumu sürecinin yaşandığını kaydeden Şahin, sözlerine şöyle devam etti: “İnsan artık evine kapalı yaşasa bile tüm dünya ile iletişime geçebiliyor. İyiliklerle birlikte maalesef bütün kötülükleri de bu ortamda görebiliyor. Böyle bir ortamda çocukları kötülüklerden uzaklaştırarak iyiye güzele yönlendirmek zorlaştı. Bu insanlarımızı kötülükten ne kadar uzaklaştırabilirsek, iyiye ne kadar yöneltebilirsek o kadar kendimizi başarılı, mutlu ve müsterih hissedebileceğiz." Bu noktada eğitimin çok önemli olduğunu vurgulayan Şahin, fırsat eşitliği oluşturmak için Başarıya Doğru Projesi'ni başlattıklarını dile getirdi.

Proje çerçevede üniversiteye hazırlık sınavlarında ve Seviye Belirleme Sınavı (SBS)'na maddi yetersizlikler nedeniyle hazırlanamayan öğrenciler için kaynaklar oluşturacaklarını dile getiren Şahin, bu öğrenciler için kurs açacaklarını belirtti. İl milli eğitim müdürlüğü, kaymakamlıklar, ilçe milli eğitim müdürlükleri ve okul müdürlerinin birinci derece rol alacağını aktaran Şahin, projenin alt bileşeni kapsamında uygulanacak Aile Öğretmenliği Projesi ile veliyi eğitim sürecine dahil edeceklerini anlattı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut da projeyle ilgili yaptığı sunumda, proje ile Malatya’da seviye belirleme sınavı ve üniversite giriş sınavlarındaki başarı oranını yükseltmeyi amaçladıklarını vurguladı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.