Piramit Haber

Balıkesir Belediyesi camileri gül suyuyla yıkıyor

Yerel

Her yıl ekim ayının başında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Balıkesir'de de çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, hafta münasebetiyle şehirdeki camilerde temizlik yaparak...

Her yıl ekim ayının başında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Balıkesir'de de çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, hafta münasebetiyle şehirdeki camilerde temizlik yaparak gül suyuyla yıkıyor.

Belediyeye bağlı 20 görevli, dokuz araç ve çeşitli ekipmanın kullanıldığı çalışmalarda yol yıkama, buharlı yıkama, konteyner yıkama, arazöz, kaldırım süpürme makinesi ve iki vakumlu süpürgenin kullanılıyor. Bunlarla camilerin içleri süpürülürken bahçeleri de sabunlu suyla yıkanıyor. Zağnos Paşa Camisi’nde başlatılan temizlik, hafta boyunca aralarında İmam Birgivi, Alaca Mescit, Arabacıoğlu, Bahsine İmam Hatip, Adnan Menderes'in de bulunduğu 22 camide devam edecek.

Balıkesir İl Müftü Yardımcısı Necati Kara, yatığı açıklamada hafta kapsamında Kızılay ile birlikte kan bağışı kampanyası başlatıldığını söyledi. Ayrıca müftülük ve Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı il genelindeki personelin bağışlarıyla üç tane akülü tekerlekli sandalye alınarak ihtiyaç sahiplerine verileceğini ifade etti. Türk Kızılayı Balıkesir Şube Başkanı Hüseyin Gündoğan da vatandaşları kan bağışına davet etti. Tarihî bedava bonus Zağnos Paşa Camisi önüne getirilen seyyar kan aracında bağışlar kabul edildi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Soykan da kan verenler arasında yer aldı. Diyanet İşleri Başkanlığı personelini kutlayan Soykan, her sağlıklı kişinin yılda en az bir kere kan vermesi gerektiğini söyledi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.