Piramit Haber

Balat Mahallesi Anadolu Arastası

Yerel

Bursa Valisi Şahabettin Harput, merkez Nilüfer Belediyesi'nin öncülüğünde Balat Mahallesi'nde hayata geçirilmesi planlanan ''Anadolu Arastası'' projesiyle ilgili, ''Bu proje, artık Nilüfer, Bursa projesi olmaktan çıkmış, artık Türkiye projesi olmuştur'' dedi.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, çeşitli derneklerin katkılarıyla gerçekleştirilen projenin hayata geçirildiği Anadolu Arastası Turizm Geliştirme Kooperatifi'ndeki tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, dünyanın en çok ihtiyaç duyduğu sevgi barış ve hoşgörü değerlerinin asırlardır nasıl bir arada yaşadığının muhteşem bir örneğinin hayata geçirildiğini söyledi.
İnsanların artık modernlik aramadığını ifade eden Harput, ''İnsanlar artık gittikleri yerde geleneksel, klasik, özgün, oraya has nesi var, onu arıyor. Burası insanların bu ihtiyacını karşılayacak bir cazibe merkezi olacak. Burada Bursa'yı, Kars'ı, Hatay'ı, İzmir'i, İstanbul'u bulacaklar. Bu proje artık Nilüfer, Bursa projesi olmaktan çıkmış, artık Türkiye projesi olmuştur'' diye konuştu.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de Balkanlar'dan Kafkaslar'a bir barış projesini hayata geçirdiklerini belirterek, ''Balkan evlerinin olduğu, Türkiye Cumhuriyeti'nin 81 vilayetinin içinde hikayesi olan evlerin olduğu, aynı zamanda Kafkaslar'ın da olduğu o bölgenin evlerinden oluşan bir uygarlığın projesi, bir Anadolu projesidir. Buraya gelen Türkiye'yi görmüş olacak. Aynı zamanda da huzur içinde barışı yaşayacak. Anadolu Arastası projesinde 7 bölgeye ek olarak Balkanlar ve Kafkaslar da yer alacak. Birebir aslına uygun olarak inşa edilecek, her yörenin özellikleri yansıtılacak'' diye konuştu.

Bozbey, daha sonra Vali Harput'a vazo hediye etti.

Anadolu Arastası Projesi


Merkez Nilüfer ilçesinde bulunan Balat Mahallesi'nde hayata geçirilmesi planlanan proje, Balkanlardan Kafkaslara tüm ortak kültürü kapsıyor. Altyapı ihalesi yapılarak çalışmalara başlanan projede, tüm hemşehri dernekleriyle, Türkiye'deki 81 ilin mimarisinde evler yer alacak. 75 milyon liraya mal olması planlan proje ile Balat Mahallesi Nilüfer Çayı kenarında, diğer adı Hemşehri Yerleşkesi olan yaklaşık 163 bin metrekare alan üzerinde Türkiye'deki 81 ilin kültürel yaşamlarını yansıtan tarihi evleriyle hemşehri dernekleri bir yerde olacak.

Projenin yapılacağı alanda konferans salonu, kütüphane, piknik alanları, topografik amfi, 13 tane mağaza, kafe, satış birimleri, açık spor alanları, yürüyüş parkuru, çocuk oyun alanı ve açık oturma alanı, 520 araçlık otopark, rekreasyon alanı, 2 adet pazar yeri yer alacak.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.