Piramit Haber

Ankara Valiliği Hayvanlara kötü muameleleri önleme konusunda kararlıyız

Yerel

Ankara Valiliği, hayvanların yaşama haklarının güvence altına alınması ile onlara yönelik her çeşit kötü muamele ve uygulamaların önlenmesi hususunda kararlı olunduğunu kaydetti.

Valilik, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle yazılı bir mesaj yayımlandı. Hayvanların, doğanın dengesinin korunmasında önemli bir yeri olduğuna dikkat çekilen mesajda, doğanın bütün canlıların denge içinde yaşamasıyla güzelliğini devam ettirdiği vurgulandı. Bilinçsizce müdahalelerle bazı hayvanların soylarının tükendiği ve bazılarının ise tükenmeye yüz tuttuğunu hatırlatılan açıklamada, "Bu durumun hayvanların korunması için hiç vakit geçirilmeden ortak hareket edilmesini zorunlu hale getirdi." denildi.

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununun, her şeye rağmen bu alanda gerçekleştirilen en önemli gelişme olarak değerlendirildiği ile bu kanunla bütün Fenomenbet hayvanların yaşama haklarının güvence altına alındığı, hayvanlara karşı her çeşit kötü muamele ve uygulamaların yasaklanarak kanuni müeyyidelere bağlandığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Ankara’da hayvanların yaşama haklarının güvence altına alınması ile onlara yönelik her çeşit kötü muamele ve uygulamaların mutlaka önlenmesi hususunda kararlılığımız tamdır. Doğayı bizimle paylaşan sevimli dostların yaşama haklarının güvence altına alınması ve mutluluklarının devamının sağlanması hususunda herkes görevlerini samimiyetle yerine getirmeli ve sorumlu davranılmalıdır."
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.