Piramit Haber

Ankara Büyükşehir'den yeni otobüs filosuna yeni atölye

Yerel

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, yenilediği toplu taşıma filosu için yeni bakım-onarım atölyesi inşa etti. Yakın bir zamanda Hipodrom Caddesi üzerindeki mevcut yerinden taşınacak atölyede, aynı anda 48 otobüsün bakım...

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, yenilediği toplu taşıma filosu için yeni bakım-onarım atölyesi inşa etti. Yakın bir zamanda Hipodrom Caddesi üzerindeki mevcut yerinden taşınacak atölyede, aynı anda 48 otobüsün bakım ve onarımı yapılabilecek.

Macunköy 2. Bölge Müdürlüğü sahasında bulunan eski hangarları, kendi kaynaklarıyla son teknolojilerin kullanıldığı, iş sağlığı ve güvenliği açısından daha iyi koşulların oluşturulduğu atölyelere çeviren EGO, kuruluşa ait otobüslerin bakım ve onarımlarını artık daha hızlı, daha güvenli ve daha ekonomik bir şekilde yapacak. Türkiye’deki en büyük otobüs bakım onarım atölyesine kavuşan EGO, bu modern tesiste aynı anda 48 otobüsün tamir, bakım-onarım işlerini gerçekleştirebilecek.

Vatandaş memnuniyetini en üst seviyede tutarak giderleri azaltmak ve gelirleri artırmak amacıyla çalışmalarını sürdüklerini bonus veren siteler dile getiren EGO Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu, dünyanın en büyük doğalgazlı ve çevreci filosuna sahip olduklarının altını çizerek, “Ankaralılara toplu taşımayı cazip kılmak Betbaba için var gücümüzle çalışıyor, sürekli yeni projeler uyguluyoruz” dedi. Bu kapsamda, filoda bulunan her otobüse bir araç kimliği oluşturduklarını ifade eden Tahiroğlu, kısa bir süre sonra Hipodrom Caddesi üzerindeki yerinden Macunköy’e taşınarak hizmete açılacak yeni atölyede bakım, onarım ve tamir gibi işlerin son teknoloji ile yapılacağını kaydetti.

OTOBÜSLERE ELEKTRONİK BAKIM

Otobüslerin bakım onarım süreçlerini, yeni atölyede elektronik ortamda takip edebileceklerini belirten Tahiroğlu, şu bilgileri verdi: "Filomuzdaki bin 140 tanesi doğalgazlı yaklaşık 2 bin araç, her gün trafiğe çıkıyor. Bir otobüs ortalama günde 400, ayda 10 bin kilometre yol gidiyor. Dolayısıyla her 45 günde bir otobüslerimiz bakıma alınıyor. Araç kimliği sayesinde bir otobüsün hangi arızaları verdiği, ne zaman bakıma alındığı, bakımda hangi işlemlere tabi tutulduğu, parça değişimi yapılıp yapılmadığı, hangi parçaların değiştiği, bakımın hangi personel tarafından yapıldığı, bakımın maliyeti ve bir sonraki bakımının yapılacağı tarih gibi süreçleri rahatlıkla takip edebiliyoruz. Atölyedeki merkezi sistem ile tek bir noktadan tabancalarla yağ, yakıt, hava ikmali sağlayabiliyoruz."

Otobüslerden alınan atık yağların bir merkezde toplanarak çevreye zarar vermemesi için gerekli yerlere teslim edildiğini belirten Tahiroğlu, "Lokanta, mescit, dinlenme alanları, eğitim salonlarının bulunduğu, hava filtreleriyle sağlıklı koşulların oluşturulduğu atölyelerimizde personelimizin de rahatını ön planda tuttuk." diye konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.