Piramit Haber

Almanya'da nüfusun düşüşünü göç engelleyebilir

Yerel

Almanya'nın tanınmış vakıflarından Bertelsmann Vakfı, göç konusunda yayınladığı son raporunda Almanya'nın azalan nüfusuna ancak göç ile dur denebileceğini ortaya koydu. Federal İstatistik Dairesinin verileri de bu tezi doğruluyor. 2011...

Almanya'nın tanınmış vakıflarından Bertelsmann Vakfı, göç konusunda yayınladığı son raporunda Almanya'nın azalan nüfusuna ancak göç ile dur denebileceğini ortaya koydu. Federal İstatistik Dairesinin verileri de bu tezi doğruluyor. 2011 yılında Almanya'ya gelen vatandaşların sayısı, ülkeyi terk edenlerin sayısından 280 bin daha fazla. Bu durum, Almanya'da 2002 yılından beri ilk defa nüfus artışını sağlamıştı.

Göç ile özellikle büyük şehirlerdeki nüfus düşünün önüne geçilebiliyor; kırsal kesimde ise sorun giderek daha da büyüyor. Zira yabancılar kırsal kesime göç etmiyor. Vakfın araştırmasına göre Münih, Stuttgart Betxlarge ve Dresden gibi şehirlerin nüfusunun 2030 yılına kadar yüzde 5 büyümesi, Nidersachsen eyaletinin Harzburg kasabası gibi birçok kırsal kesimde nüfusun 2030 yılına kadar yüzde 20 azalması bekleniyor.

Nüfusu artan şehirlerdeki yabancı oranlarının da yüksek olduğu, zira bu şehirlerin genelde ekonomi merkezi olduğu belirtildi. Buna göre Münih'teki yabancı oranı yüzde 23, Stuttgart'ta yüzde 22, Frankfurt'ta yüzde 20, Köln'de yüzde 16 ve Berlin'de yüzde 13. Kalifiye yabancıların ülkeye gelmesi ile ilerleyen süreçte büyük kentlerdeki yabancı oranlarının daha da artması bekleniyor.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.