Piramit Haber

''Zümrüt''ten kurtulan kadının hayat mücadelesi

Yaşam

Konya'da Zümrüt Apartmanı'nın çökmesi sonucu 92 kişinin öldüğü olayda mucizevi şekilde kurtarılan Yasemin Yaprakçı, tek ayağının üstünde yaşama sağlam adımlarla basıyor.



KONYA - Metin Bolat 

2 Şubat 2004'te gerçekleşen olayda hayatını kaybedenler tek tek çıkartılırken ve enkazdan canlı birini çıkarma ümidi yitirilmişken Yasemin Yaprakçı (32), olaydan 157 saat sonra mucizevi şekilde enkaz altından sağ olarak kurtarıldı.

Yaklaşık 6,5 gün sonra birinci kattaki evin enkazından çıkartılan Yaprakçı, 92 kişinin hayatını kaybettiği, 30 kişinin yaralandığı olayda herkese mutluluk gözyaşı döktürdü, umut oldu.

Yanındaki cesetlerle günlerce yaşayan Yaprakçı, çöken binada annesini, babasını, üç kız kardeşini, yeğenini ve eniştesini kaybetti.

Enkazdan kurtarıldıktan sonra kangren olan sağ bacağı diz üstünden kesilen Yaprakçı, sol ayağındaki yara ve parmaklarındaki büzüşme şikayetiyle Konya Farabi Hastanesi'ne başvurdu.

Ayak parmaklarındaki kemiklerin bir kısmı kesilen ve yarasına müdahale edilen genç kadın, tüm olumsuzluklara rağmen hayata sımsıkı sarılarak herkesi kendisine hayran bırakıyor.

Evli ve iki çocuk annesi olan Yasemin Yaprakçı, ''Hayatta kalmamı mucize olarak değerlendiriyorum. Herkes benim çok sabırlı olduğumu düşünüyor. Tek bacağımın tedavisi için hastaneye yattım. Parmaklarım büzüşmüş, hiç hareket ettiremiyordum. Ayağımda yara vardı. Şimdi kendimi iyi hissediyorum. Yaşadıklarımın insanlara ibret olmasını istiyorum'' dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.