Piramit Haber

Zayıf aldığı dersin ''ustası'' oldu

Yaşam

Lisedeki güzel yazı dersinden zayıf alan, daha sonra hocasının hediye ettiği kesik uçlu kalemle çalışarak kaligrafi ustası olan kişi, açtığı sergilerle eserlerini sanatseverlerle buluşturuyor.

Kendisini ''yazı yolcusu'' olarak tanımlayan kaligrafi ustası Hayri Tekgöz, 15 yıl önce Yıldırım İmam Hatip Lisesi'nde 11. sınıfa giderken, güzel yazı dersinden zayıf aldı. Güzel yazı konusunda zorlanan Tekgöz, dersten geçebilmek için ödevlerini hep arkadaşlarına yaptırmak zorunda kaldı. Ardından Tekgöz'ün hayatı, ''Ali üstadım'' dediği, edebiyat öğretmeninin verdiği kesik uçlu bir kalemle değişti. 

O günden sonra güzel yazı yazmaya başlayan Tekgöz, kütüphanelerde yazı sanatıyla alakalı kitapları, kaligrafiyi, Latin harflerini, Arapça hat sanatını, Japonca ve Çince yazı sistemlerini incelemeye başladı. Ustası olmadan tek başına uzun yıllar çalışan Tekgöz, kaligrafi ustası olarak eserler üretiyor.

Tekgöz, yaptığı açıklamada, güzel yazı çalışmaya başladığı ilk yıllarda matbaalardaki kağıt çeşitlerini incelediğini ve topladığı materyalleri bir araya getirerek, okuduğu bilgiler ile uygulamaya başladığını ve deneme yanılma metoduyla bugüne kadar geldiğini söyledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.