Piramit Haber

Yurttan Kurban Bayramı manzaraları

Yaşam

Antalya'da vatandaşlar bayram namazının ardından, ilk olarak şeker dağıtarak çocukları sevindirirken, Adana'da da kurbanlık almak için pazarlara giden vatandaşlar, yağmur nedeniyle zor anlar yaşadı.

Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Belen köyünde yüz yıllardır sürdürülen gelenek, Kurban Bayramı'nda da devam ettirildi. Köylüler, bayram namazının ardından ilk iş olarak şeker dağıtarak çocukları sevindirdi, çocuklar da ''Amin'' diyerek verilen şekerlere teşekkür etti.

Kumluca'ya 15 kilometre uzaklıktaki Belen köyünde yüz yıllardır sürdürülen bayram kutlaması, Kurban Bayramı'nda da devam ettirildi. Köyün ileri gelenlerinin ''Amin duası'' adını verdikleri bayram kutlaması, bayram namazının hemen ardından gerçekleştiriliyor.

Bayram namazına çocuklarıyla camiye gelen köylüler, namazın ardından cami önünde bayramlaşmaya katılıyor. Daha sonra cami önündeki şeker satıcılarından şeker alan köylüler, köy meydanında açılan kilim veya bir örtüye şekerleri boşaltarak karıştırıyor. Ardından şekerler, görevlendirilen dağıtıcılar tarafından meydanda toplanan çocuklara eşit şekilde dağıtılıyor.

Büyüklerinin dağıttıkları şekerleri alan çocuklar da büyük mutluluk yaşadılar.

Adana'da Kurban Bayramı yağmurla başladı

Adana'da bayram namazından sonra vatandaşlar kurbanlık pazarına akın etti. Kıyıboyu Caddesi'nde kurulan kurbanlık pazarında kurbanlık alışverişi yapan ve kurbanlarını kesen vatandaşlar yağmurun başlaması üzerine zor anlar yaşadı.
Kurbanlıklarını pazar yerlerinde kesen vatandaşlar, poşet ve plastik kaplarla yağmurdan korunmaya çalıştı.

Köyde bayramlaşma geleneği sürüyor

Mersin'de Toroslar İlcesıne bağlı değirmendere köyünde vatandaşlar, yıllardır devam eden geleneklerini Kurban Bayramında da sürdürdü. Köylüler cami çkışında bayramlşırken, uzun kuyruklar oluşturdu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.