Piramit Haber

Yavru kaplan Cango'ya anne şefkati

Yaşam

AOÇ Hayvanat Bahçesinde annesinin bakmayı reddettiği yavru kaplan "Koko Cango"nun bakımı için çalışanlar seferber oldu. Cango bebekler gibi bez kullanıyor...


ANKARA 

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) Hayvanat Bahçesi'nde, 40 gün önce doğan ve annesinin bakmayı reddettiği kaplan yavrusu Koko Cango'nun bakımı için çalışanlar seferber oldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, hayvanat bahçesinde 40 gün doğan yavru Koko Cango ile kaplan sayısı 10'a dişi kaplan sayısı 5'e ulaştı. 

Hayvanat Bahçesi Müdürü Mustafa Sancar, Bengal cinsi anne kaplanı önceki doğumlarından da iyi tanıdıklarını ve her dönemde de yavrularına bakmadığını belirtti.

Görevlilerin Koko Cango adını verdiği 40 günlük yavru kaplanı, annesinin reddetmesi üzerine korumaya aldıklarını ifade eden Sancar, ''Bahçenin maskotu oldu. Bize tatlı bir heyecan yaşatıyor. Veteriner hekimimiz tarafından biraz büyüyüp kendini toparlayana kadar evde bakılacak. Çünkü her 3 saatte bir acıkıyor. İçinde kedi sütü maması bulunan biberonla sürekli besleniyor. Bir bebek gibi özenle gazı çıkartılıp, tuvalet ihtiyacı gideriliyor. Aynı bir anne şefkati verilerek sevimli Cango'yu yaşatmaya çalışıyoruz'' ifadelerini kullandı.

Uzmanlara göre, dünyada annesinin bakmadığı halde yaşayabilen kaplan sayısının çok az olduğunu dile getiren Sancar, ''Cango bizim gözbebeğimiz oldu. İlk aylarını geçireceği bir kafes de hazırladık. Acıkınca 200-250 miligramlık bir biberon sütü tek seferde bitiriyor. 24 saat veteriner hekimimiz ve bakıcı annemizin gözetiminde olan Cango'nun artık gözleri de açıldı ve ön dişleri de çıktı'' değerlendirmesinde bulundu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.