Piramit Haber

Uzmanlar uyardı!

Yaşam

Cep telefonlarınıza yağan iletiler, billboardlar, mağaza camlarındaki yazılar bilinçaltınıza yerleşir ve sizi kuşatarak alışveriş yapmaya yönlendirir.

Billboardlar ya da mağaza camlarındaki yazılar ve resimler tarafından âdeta bombardımana uğramadan bir caddede yürümek neredeyse imkânsız. Cebimizdeki akıllı telefonlara yağan iletiler, internette dolaşırken sürekli açılan, sayfanın sağından solundan, altından, üstünden akıp duran reklamlar da cabası…
Buralardaki mesajlara dikkat etmediğimizi, onları çoğunlukla es geçtiğimizi düşünüyor olabiliriz, fakat hepimiz reklamcılık yoluyla bizi hedef alan telkinlerden etkileniriz. 

İKNA ET, ALIŞVERİŞ YAPTIR

Hipnoz Uzmanı Mehmet Başka, “Tüketiciler bu haberi okumadan çarşıya, pazara çıkmasın” diyerek hipnozlu reklam tüyoları verdi: “Bazı telkinleri mutlaka fark ederiz, çünkü onlara direkt olarak bakar ya da maruz kalırız, ama birçok telkini de fark etmeyiz. Örneğin, en son gördüğünüz billboardda, televizyonda ya da caddeden geçen otobüsün üzerinde hangi reklamın olduğunu hatırlıyor musunuz? Muhtemelen hayır diyorsunuz ya da gördüğünüz reklamı tam olarak hatırlamıyorsunuz.
Ama o billboarddaki bilgiyi bir şekilde aldınız ve zihniniz onu işledi. Her yandan bizi kuşatma altına alan telkinlerin amacı bir fikri, bir kişiyi ya da bir şirketin ürününü satın almaya bizi ikna etmektir. Zihninizin reklamdaki mesajla ilişkilendirme kurmasını sağlamak için, şöyle bir olumlu mesaj olabilir: “Bu ürünü satın alırsanız, benim gibi genç ve güzel görüneceksiniz.” Mesela, sigortacılık sektörüyle ilgili reklamlarda korku unsuru kullanılır.

“Bu sigortayı yaptırmazsanız, hırsızlık kurbanı olabilirsiniz” gibi. İnsanları telkin yoluyla motive etmenin çeşitli yolları mevcuttur ve bu telkinlerin bazıları direk duygularımızı hedef alırlar. 

TV İZLERKEN HİPNOZDAYIZ

İnsanlar, televizyon izlerken hipnoz halinde olduklarından, televizyon insanlara belli telkinleri iletmek ve satış yapmak için bulunmaz hint kumaşıdır. Reklamcılar, sundukları ürünle ilgili, sizde duygusal bir reaksiyon oluşturmak için, seslerden, renklerden ve ilişkilendirme yönteminden faydalanırlar. Bilinçdışı zihniniz bu mesajları alır ve onları dosyalar. Zamanı gelince sizi alışveriş yapmaya yönlendirir”
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.