Piramit Haber

''Umut''a Ruslardan ziyaret

Yaşam

Antalya'da 2008 yılında bir otobüsün çarpması sonucu komaya giren ve üzerinden kimlik çıkmayan gencin bakımını 4 yıldır üstlenen Gülsüm Kabadayı, Antalya'da yaşayan Ruslardan ilgi görüyor.

ANTALYA
Kabadayı'nın Yıldız Mahallesi'ndeki evine gelen Rus psikolog Marina Rauzetdinova, emlakçı Olga Shevtsova ve Elena Grekova, Kabadayı'ya yaptığı iyilik nedeniyle teşekkür etti. 

Rus ziyaretçilerin Rusça sordukları sorulara tepki veren Umut, kendisine gösterilen Rusya'da kaybolan bir gencin fotoğrafına ise tepki vermedi. Kabadayı'nın Rusya'da katıldığı televizyon programında tercümanlığını yapan Sahide Kaya, fotoğrafın kaybolan gencin ailesinin isteği üzerine gösterdiklerini söyledi. Kaya, fotoğrafın Umut'a benzemediğini, ancak aileyi de kırmak istemedikleri için gösterdiklerini kaydetti. 

Psikolog Rauzetdinova ise Umut'un Rusça konuşmalara tepki verdiğini söyledi. Umut'un Rusça sorulan sorular karşısında cevap vermek için çaba gösterdiğine dikkati çeken Rauzetdinova, ''Kendisine Rusça 'Seni her gün ziyaret edelim mi, ziyaret etmemizi istiyorsan dilini çıkarır mısın?' diye sorduk. O da dilini çıkarmak için büyük çaba gösterdi. Bizi anladığına inanıyorum. Onu zaman zaman ziyaret edip psikolojik destekte bulunacağız. Onunla konuşup rehabilite etmeye çalışacağız'' dedi.

Başbakanımızın bizi ziyaret etmesini bekliyoruz


Umut'un sadece kendisinin değil Türkiye'nin evladı olduğunu dile getiren Kabadayı, şöyle konuştu:
''Rusya'da herkes beni ayakta alkışlayınca çok gururlandım. Çünkü bir Türk annesine Ruslar hayranlıkla bakıyordu. Milletim ve devletim adına çok mutlu oldum. Devlet büyüklerim olmasaydı biz sesimizi duyuramazdık. Özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşini çok seviyorum. Başbakanımızın bizi ziyaret etmesini bekliyoruz. Rüyamda evimin önüne siyah arabaların geldiğini ve içinden de Başbakanımızın çıktığını gördüm. Umarım rüyam gerçek olur. Onun ziyareti bana ve Umut'a güç verecektir.'' 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.