Piramit Haber

Twitter'dan açıklama yaptı

Yaşam

Kızının tecavüz mağduru olduğunu iddia eden baba, tutuklanan zanlının serbest bırakılması nedeniyle internet aracılığıyla kampanya başlattı, Bakan Şahin, Twitter hesabından konuyla ilgili açıklama yaptı.

DENİZLİ

Denizli'de akrabası A.Ç'den 15 yaşındaki kızına tecavüz ettiği iddiasıyla şikayetçi olan baba Ahmet İ, mahkemenin tutuksuz yargılama kararı üzerine internet aracılığıyla ''Kızım İçin Adalet İstiyorum'' sloganıyla kampanya başlattı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Twitter hesabından yayımladığı mesajda, konunun birkaç gündür gündemlerinde olduğunu belirterek, ''Salı günü davaya bakanlık olarak müdahil olduk. Ayrıca kızımız için koruma kararı aldırdık. Gerekli hukuki müdahalede bulunduk, takipçisiyiz'' ifadesine yer verdi.

Baba Ahmet İ, yaptığı açıklamada, kampanyaya 12 bin kişinin destek verdiğini belirterek, Denizli Barosu'nun bir avukat görevlendirdiğini, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi yetkililerinin de destek vereceklerini ifade ettiklerini söyledi.

Ahmet İ, Şahin'in mesajının kendilerini çok sevindirdiğini belirterek, şöyle konuştu:
''Bakanımızın Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamayı görünce çok sevindim. Artık kızım koruma altında. Devletimiz her türlü sosyal yardımı yapacak. Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Kızıma tecavüz eden şahsın tekrar hapse girmesi için bu kampanyayı devam ettireceğim. Vatandaşlardan duyarlı olmalarını, bu olayın kendi başlarına da gelebileceğini unutmamalarını istiyorum.'' 

Kızıyla yaşayan Ahmet İ, 26 Şubat'ta geldiği Denizli'de akrabası A.Ç'nin (30) kızına tecavüz ettiği iddiasıyla şikayette bulunmuş, mahkemece tutuklanan zanlı 9 gün sonra avukatların itirazıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.