Piramit Haber

Türkiye'nin havası bu masada ele alınıyor

Yaşam

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nde 2 aydır, hafta içi her gün 10.30-11.00 saatleri arasında telekonferans sistemiyle brifing gerçekleştiriliyor.

Genel Müdürlüğü'nde de (MGM), 2 aydır, hafta içi her gün 10.30-11.00 saatleri arasında telekonferans sistemiyle brifing gerçekleştiriliyor. Türkiye'nin havası, telekonferans sistemiyle bu toplantıda belirleniyor.
İlk kez görüntülenen bu toplantının amacı, daha sağlıklı ve tutarlı hava tahmininde bulunmak. Bunun için toplantı ekibi, her sabah bir gün önceki tahminlerin ne oranda tutarlılık gösterdiğini, gün içindeki hava durumu ve sonraki günler için beklenen olası hava olaylarını tartışıyor.

Toplantı, Meteoroloji Hava Tahmin Müdürü Ahmet Uçar başkanlığında çok sayıda meteoroloji mühendisi, deniz meteoroloji uzmanı ve ekip şefleri eşliğinde yapılıyor.

Meteoroloji Hava Tahmin Müdürü Ahmet Uçar, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nde yapılan incelemeler sonunda her gün yaklaşık 50 rapor hazırlandığını söyledi.

Toplantıda, bir gün önce yapılan hava tahminlerine ilişkin bilgilerin aktarıldığını belirten Uçar, ''Yüksek atmosferden balon aracılığıyla alınan veriler haritalara aktarılıyor ve harita değerleriyle oluşturulan raporlarla yapılan azami-asgari sıcaklık tahminleri ile yağış tahminlerinin ne kadar tutarlı olduğu konuşuluyor''
diye konuştu.
Ahmet Uçar, ''Önceki gün için yapılan tahminlerin ne kadar tutarlılık gösterdiği gözlemlendikten sonra toplantı günü için yapılan tahminlere geçiliyor. İl ve bölgelerin, sıcaklık, yağış ve rüzgar hızları inceleniyor. Radar ve uydu görüntüleri üzerinden de inceleme ve analizler yapılıyor''
dedi.


Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.