Piramit Haber

Türkçemiz de Israrla Yanlış Telaffuz Edilen Kelimeler...

Yaşam

Sizler de karşılaştıklarınızı bizimle yorumda paylaşabilirsiniz. İşte o kelimeler;

Çocuklukta başlayan öğrenme süreci bazen bize yanlış kelimeler öğretebiliyor ne yazık ki. Yanlış öğrendiğimiz ve doğruyu öğrenmek için araştırıp sorgulamadığımız kelimeler ileriki yaşlarda bizi dilini düzgün kullanamayan bireyler yapabiliyor.

İşte kimini yanlış yazdığımız kimini ise yanlış telaffuz ettiğimiz kelimelere birkaç örnek:

*Teknolojinin bir armağanı olan cep telefonlarını kullanabilmek için ara ara bataryalarını şarj ederiz. Ama şarj etmek terimini nedense şarz etmek olarak kullanıyoruz.

*Ev, araba vs. gibi şeyleri satmak için yazıp astığımız kâğıtlara satlık yazarız. Ama doğrusu satılıktır.

*Elma, vişne, limon gibi meyve ve sebzelerin tadını anlatmak isterken eşki desek de doğrusu ekşidir.

Not : Önce doğrusu, sonra yanlışı yazılmıştır.

Altmış Atmış Telaffuz Telafuz Yanlış Yannış, Yalnış Yalnız Yanlız, Yannız Sarımsak Sarmısak Teşebbüs Teşebüs Müteahhit Mütahit Müracaat Müracat Herkes Herkez Dükkan Tükkan Yine Gine, Gene Ataş Ataç Çiftlik Çiflik Sütyen Südyen Ayakkabı Ayakabı Pantolon Pantalon, Pantılon Herhalde Heralde Film Filim Artist Artiz, Artis Kelebek Kebelek Palyaço Palyanço Gazete Gaste, Gazte Tevfik Teyfik Muhatap Muhattap Portmanto Fortmanto Zarafet Zerafet Vahamet Vehamet İstihkak İstikhak Pardösü Pardesü allahını seversen allaasen Naylon Laylon Tiksinmek Tiskinmek Arabesk Arabeks Aşçı Ahçı

Dilini düzgün kullanan bireyler olmak aslında hiç de zor değil. Yapmamız gereken sadece teknolojinin bilgisayarları evimize, işimize ve hatta telefonlarımıza kadar getirmesinden faydalanıp araştırma yapmak, öğrenmeye çalışmak o kadar. Kısacası teknolojiyi sadece eğlence için değil kişisel gelişimimiz için de kullanmak.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.