Piramit Haber

Turan Çolak'ın yüzünde kaybettiği oğlunu gördü

Yaşam

Uşak'ta bir yıl önce beyin ölümü gerçekleşen 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz'ın organlarıyla hayata bağlanan 4 kişi, Yılmaz'ın ölüm yıldönümünde ailesini ziyaret etti...

Tevfik Yılmaz'ın ölüm yıldönümü ve okutulacak mevlite katılmak üzerine Atatürk Mahallesi'ndeki evine giden Turan Çolak, Ali Fidan, Cansu Akkaya ve İrfan Geveze, anne Emine ve baba Mehmet Yılmaz ile bir araya geldi. 
Duygulu anların yaşandığı ziyarette, Türkiye'nin dördüncü yüz naklinin yapıldığı Turan Çolak'ı ilk kez karşılarında gören Yılmaz'ın anne ve babası uzun süre şaşkınlıklarını gizleyemeyerek Çolak'a sarıldı.

Anne Emine Yılmaz, kendisini ziyarete gelenlerin, oğlunun organlarıyla hayata tutunduğunu belirterek, duyduğu mutluluğu ifade etti. 

Turan Çolak'ın yüzünü uzun uzun inceleyen anne Yılmaz, "Turan aynen oğluma benziyor. Bu kadar mı benzer? Kaşları, dudakları, kulakları ve çenesindeki gamzesi oğlumuza çok benziyor"
dedi.
Daha önce Turan Çolak ile telefonda konuştuklarını ancak ilk kez yüz yüze geldiklerini söyleyen Yılmaz, şöyle konuştu:

"Oğlumun organlarını bağışlayarak ne kadar doğru bir karar verdiğimi şimdi daha iyi anlıyorum. Oğlumun ölümü elbet çok acı. Ancak başkalarına hayat vermenin mutluluğu bizi hayatta tutuyor. Ölümün bu kadar acı olduğunu hiç tahmin etmiyordum. Bu kadar yakınıma düşmemişti. Allah düşmanıma vermesin. Ama bu acının üstesinden nakil olan yavrularımla geliyorum."

Oğlunun ölüm yıldönümünün Anneler Günü haftasına denk gelmesinin kendisini üzdüğünü ancak onun organlarını alan kişilerin ziyarete gelmesinin çok anlamlı olduğunu kaydeden Yılmaz, "Oğlum bana Anneler günü hediyesi olarak sizleri bana bıraktı"
dedi.
Baba Mehmet Yılmaz ise Turan Çolak ile karşılaşma anını uzun süredir beklediğine işaret ederek, çok duygulandığını ifade etti.
Turan Çolak'ın oğluna benzediğini söyleyen Yılmaz, "Sanki oğlum ölmemiş gibi. Yüzüne dokunmak, ona sarılmak beni çok mutlu etti"
diye konuştu.
Çolak ise "Benim için çok büyük bir şey şimdi bu. Daha önce sadece telefonla konuşmuştum. Ailenin yanına geldikten sonra çok daha mutlu oldum"
dedi.

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.