Piramit Haber

Tüm risklerin önüne geçildi ve..

Yaşam

DENİZLİ'de Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi'ne aşırı vajinal kanama şikayetiyle başvuran 145 kilo ağırlığında G.S.(52), uyutulmadan ameliyat edildi.

PAÜ Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği'ne başvuran 145 kilo ağırlığındaki hasta G.S.'ye yapılan muayene ve tetkiklerde rahim iç duvarı kalınlaşması teşhisi konuldu.

Aşırı kilo ve rahim duvarı kalınlaşması gibi ileri risk faktörleri bulunan ve kısa süre içerisinde rahim kanseri gelişimi öngörülen G.S., ameliyat planlanarak servise yatışı yapıldı. Prof. Dr. Nazan Başak Yıldırım, Başasistan Dr. Soner Gök, Anestezi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Habib Atalay ve ameliyathane ekibi ile beraber hasta G.S., uyutulmadan belden uyuşturma ile karın duvarı kesilmeden rahim ve yumurtalıkları vajenden çıkarılarak ameliyat edildi ve sağlığına kavuşturuldu.

Prof. Dr. Başak Yıldırım, ameliyatın hasta uyutulmadan yapıldığını belirterek, "Böylelikle aşırı kilo nedeniyle uyutma ve uyandırma esnasında gelişebilecek risklerin önüne geçildi.

Önemli avantajı çok kalın olan karın duvarı kesilmeden rahim ve yumurtalıkların vajenden çıkarılmasıydı. Bu sayede ameliyat sonrası aşırı kilo nedeniyle kesi yerinde ve karın içerisinde gelişebilecek komplikasyon önlendi. Ameliyat sonrası dönemde hiçbir sıkıntısı olmayan hasta kısa süre içerisinde taburcu edildi" dedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.